Tips

Bal- och studentsmink: 7 sista-minuten tips

Nu kommer tiden på året då det är dags för både bal och student. Vad säger ni om lite sminktips inför den stora dagen?

En bra grund

En välgjord grund är nyckeln till en fin sminkning. Börja gärna dagen med en mild skrubb för ansiktet. Följ upp med en återfuktande hudkräm.

Primer perfektion

En primer gör att sminket sitter ända in på småtimmarna. Testa Anti-Shine Mattifying Primer från Studio Secrets, 195 kr. Applicera ett tunt lager av primern i hela ansiktet.

Skir täckning

Använd en tunn foundation i hela ansiktet, en concealer bara där det behövs. Tänk på att använda produkter utan SPF och ljusreflekterande partiklar om du vill slippa se vit ut på foton.

Framhäv ögonen

Börja med att lägga en beige skimmrande skugga över hela ögonlocket. Applicera sedan en svart (alt. grå) kajal runt hela ögat. Tänk på att sluta där fransarna tar slut under ögat. Sudda försiktigt kajalen för att få mjuka linjer. Avsluta med en vit kajal på slemhinnan för att öppna upp ögat.

Fransar i massor

Ett par snygga lösfransar är ett måste tycker jag! Testa Ardell’s 105 eller 110. Kom ihåg att måla en eyeliner över kanten på lösfransarna för att dölja själva fästet.

Kladdfria läppar

Ska du ha håret nersläppt eller med slingor runt ansiktet? Skippa läppglanset och välj istället ett läppstift i liknande färg för att slippa hår som fastnar på läpparna.

Glöd som solen

Sno kändisarnas hemlighet, använd ett skimmerpuder över hela kroppen för att få ett snyggt glow.

Vilka är era bästa sminktips inför balen och studenten?

Bal- och studentsmink: 7 sista-minuten tips
2 (40%) 1 vote

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: