Tips

Vanliga misstag man gör med rouge – och hur du undviker dem

Utan rouge känner jag mig naken, rädd, exposed.. Haha, nejdå. Men visst kan lite rouge lysa upp en annars väldigt grå och trist dag. Man känner sig alltid piggare med lite färg i ansiktet. Dock så är det rouget också det som flest gör fel med. En bra tanke att ha i huvudet är att rouge ska se ut att komma inifrån som en naturlig glöd. Jag tänkte berätta lite om de vanligaste felen och hur man gör för att undvika dem.

Två hårda streck längs varje kind

Jag tror denna variant har kommit från att man vill markera kindbenen. Tyvärr får det motsatt effekt och är helt enkelt inte snyggt.

Vill man markera kindbenen med sitt rouge (och hoppa över shadingen) så ska man börja med att titta sig själv i spegeln. Det funkar nämligen inte bra på alla. Använd sen fingrarna och känns efter, vart sitter kindbenet någonstans? Rouget applicerar man sedan från underkanten på kindbenet (ungefär i mitten på kinden) och svagt uppåt. Glöm inte att även applicera rouge på kindäpplet.

Brunt rouge

Jag har aldrig någonsin sätt en människa som rodnar i brunt. Därför är det också ganska logiskt varför man inte ska använda brunt som rouge. Till shading använder man bruna toner men de ska också efterlikna skuggor och inte färg.

Välj istället ett rouge med en rosa ton i sig. Om du knyter handen och tittar på färgen knogarna får har du en bra utgångspunkt för att hitta din ”rätta” färg.

För nära näsan och för högt upp

Placering av rouget är väldigt viktigt för att det ska se naturligt ut.

Ett rouge ska alltid appliceras ca två cm från näsvingen och lika långt från ögat.

Vilka är era bästa rougetips? 

Vanliga misstag man gör med rouge – och hur du undviker dem
4.3 (86.67%) 3 votes

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: