Allmänt

Britt Ekland

Britt Ekland är en svensk modell och skådespelerska som hade sin storhetstid under 60- och 70-talet. Hon har bland annat varit med i bondfilmen Mannen med den gyllene pistolen (1974) men blev också uppmärksammad för sina romanser, bland annat affären med Rod Stewart. Hon blev ansiktet för de svenska blonda skönheterna och med all rätt.

Britt har här en enkel med ändå effektfull makeup med full fokus på hennes kattögon. Använd en flytande eyeliner och avsluta med en ganska tjock rak vinge i yttre ögonvrån för att skapa illusionen. Markera den nedre fransraden med en svart skugga, använd en snedskuren pensel och applicera skuggan så nära rötterna som möjligt. När du kommer till yttre ögonvrån låter du skuggan gå rakt ut mot tinningen istället för att följa ögats form (se den svartvita bilden). Applicera sedan en vit kajal på slemhinnan för att öppna upp blicken. För att få mer djup i ögonen sveper du en brun skugga i globen och tonar den uppåt-utåt. Avsluta med maskara eller ännu hellre lösfransar. Läpparna målar du med ett rosa glans och kinderna fräschas upp med persikofärgad rouge.
Too Faced ”Papa Don’t Peach” 249 kr hos Nelly, Cake Eye Liner ”Mislead” £16 hos Illamasqua, gloLiquid Lips ”Romance” 169 kr hos Accessora, Lancôme ”Hypnose” 179 kr hos Donna Beauty
Britt Ekland
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: