Allmänt

En liten ordlista

ekologisk-ordlista

Det är lätt att bli förvirrad när man står i affären och ska köpa en ny produkt. Vad betyder det egentligen att produkten är naturlig? Är det samma som ekologisk? Idag tänkte jag att vi rätar ut lite frågetecken!

Naturlig

Att en produkt påstås vara naturlig säger egentligen inte så mycket. Säg att vi har till exempel ett schampo som innehåller 90% vatten. Vatten är helt naturligt vilket gör att produkten också är 90% naturlig, och det låter ju bra, eller hur? Men de andra 10% kan fortfarande vara syntetiska kemikalier. En bra tumregel är att ju högre naturligt innehåll, desto bättre.

Ekologisk

Ekologiska produkter innehåller till största delen ingredienser från naturen och samtidigt undviks syntetiska kemikalier som kan vara miljöfarliga. Det finns ingen officiell ekologisk märkning för skönhetsprodukter men det finns ett antal olika certifieringar produkten kan få. Gemensamt för certifieringarna är fokus på ingrediensernas ursprung och framtagande. Helst ska de vara naturliga och så lite processade som möjligt.

Organic

Det engelska ordet för ekologisk.

En liten ordlista
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: