Beautyskolan

Din räddare i nöden: Concealer

Vad är en concealer?

Med hjälp av en concealer kan man lätt som en plätt täcka bland annat finnar eller mörka ringar under ögonen. Conceal är engelska och betyder dölja.

En concealer kan du hitta i flera olika former. Det finns både flytande och fasta, mineral och mousseconcealers. Allt för att man ska hitta just rätt.

Hur använder man en concealer?

Med hjälp av fingar eller pensel applicerar man helt enkelt concealern över det man vill dölja. Börja med lite grann och ta mer efterhand om det behövs. Tänk på att tona ut concealern ordentligt så det inte är någon skarp kant någonstans. Kom ihåg att fixera med puder!

Ska man använda concealer innan eller efter foundation?

Jag brukar alltid använda concealer efter foundation. I och med att foundation har täckning i sig själv så kanske det behövs mycket mindra concealer än man trodde från början.

Vilken färg ska man använda?

Precis som foundation så finns concealers i massor av olika färger. Det viktigaste är att man hittar en färg som är likadan som din foundation och hud. Har man en för mörk eller för ljus concealer så framhäver det istället det man vill dölja.

Vad innebär färgkorrigerande concealers?

Om man går tillbaka till färgläran så finns det tre grundfärger; gult, blått och rött. Med hjälp av dessa tre färger (samt svart och vitt) blandar man alla andra färger som finns. Till exempel rött och blått blir lila. Om man blandar ihop alla tre grundfärger så får man en brun-grå neutral färg (testa själv med vattenfärger!). Om man överför detta tänkande till smink och just concealers så får man först tänka efter vilken färg är det man vill täcka och vad måste man använda för att täcka dvs neutralisera den färgen.

Om man vill täcka en finne som är röd finns det två av grundfärgerna kvar, gult och blått. Blandar man gult och blått får man grönt. Rött och grönt blir tillsammans neutraliserat.

Om man istället vill täcka mörka ringar under ögonen som är lila (kan även vara blå) så får man tänka efter, vilka grundfärger finns kvar? Lila får man när man blandar rött och blått, vilket innebär att gult är sista färgen kvar. Lila och gult blir tillsammans neutraliserat.

Hänger ni med?

Om du vill täcka finnar, rodnad eller rosaceaRött  Grönt
Om du vill täcka mörka ringar under ögonen, blåmärken eller tatueringarBlått/Lila = Orange/Gult
Om man vill neutralisera en väldigt olivfärgad hudtonGrönt = Rött/Rosa
Om man vill neutralisera en glåmig hudGult = Lila

Produkttips: Queens & Shadows Felfri Yta 199 kr

Din räddare i nöden: Concealer
3.2 (64.29%) 14 votes

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: