Beautyskolan

Puder är vägen till en hållbar makeup

En av de vanligaste myterna om puder är att det ger ett kakigt resultat. Det kan det i och för sig göra, men inte om det används rätt!
Vad gör ett puder?
Puder är till för att fixera din bas ( foundation och ev concealer). Det är inget måste men det finns många fördelar, bland annat att hållbarheten på makeupen ökar markant. Dessutom får du ett sidenmatt resultat.
Löspuder
Löspuder är det inte alls många som anväder, trots att det är grymt bra! Löspuder används direkt efter din bas som en finish.
Kompaktpuder
Kompaktpuder används oftast när man behöver bättra på sminket och är smidigt att ha med sig i väskan eftersom det inte kan spillas ut på samma sätt som ett löspuder. Ett kompaktpuder går bra att använda direkt efter basen om det appliceras med borste och inte med den svamp eller puff som ofta följer med.
Mineral veil
Mineralvärldens version av puder. Appliceras efter mineralfoundation eller traditionell foundation.
Vilken färg ska jag välja?
Använd alltid ett puder som är någon nyans ljusare än din foundation, annars kan det lätt bli fläckigt. Allra bäst är ett transparanta pudrena som ser vita ut i förpackningen men som på huden blir osynliga. De passar alla hudfärger och du kan använda de året runt både när du är solbränd och vinterblek.
Finns det något annat än matta puder?
Japp! Vill du ha en naturligare bas tycker jag det är fint att använda puder som har lite lyster i sig. Du hittar dem genom att titta efter skimmer i pudret. Var försiktig med dessa om du har lite fetare hy eftersom de kan förvärra det lite grann.
Att applicera puder
Den första appliceringen av puder ska alltid göras med puderborste eller en fluffig puderpuff. Använd inte de svampar som följer med kompaktpuder. De kan man istället använda under dagen om man behöver bättra på pudret.
Puder är vägen till en hållbar makeup
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: