Beautyskolan

Skulptering

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om shading och highlighting med fokus om hur man skulpterar med hjälp av puder, nu tänkte jag berätta hur man skulpterar ansiktet med hjälp av concealer eller foundation.
När man använder foundation eller concealer så får man ett tydligare resultat, och det är lättare att ändra sålänge man inte fixerat med puder.
Du behöver två stycken concealers eller foundations, en som är två nyanser ljusare än din hudton och en som är två nyanser mörkare än din hudton. Jag föredrar att använda concealers eftersom de är krämiga och enklare att jobba med. Dessutom är det (ofta) billigare att köpa två concealers än foundations.
När man skulpterar ett ansikte använder man den mörkare färgen för att förstärka och skapa skuggor och den ljusare för att framhäva partier.
Näsan: Använd den mörka färgen och dra två streck från ögonbrynen till nästippen, följ näsans form om du inte korrigerar den. Tänk på att strecken inte ska vara för tjocka, ungefär som en lillfingernagel är lagom. Tona sedan ytterkanterna, dvs kanten närmast ögat med en svamp. Om du vill framhäva näsan så använder du den ljusa färgen längs näsbenet. Jag tycker det kan vara fint att gå upp mellan ögonbrynen och tona ut där, beroende på hur man ser ut såklart.
Munnen: Använd den ljusa concealern och måla ett smalt (1-2 mm) streck runt munnen. Tona ut.
Ögon: Ögonen vill man ju oftast skulptera genom ögonskugga, så det jag eventuellt gör är att använda den ljusare färgen under brynets högsta punkt samt i ögonvrån.
Kindben: Använd den ljusa färgen på kindbenet, tänk på att inte gå för långt in med färgen. Jag brukar gå ungefär till ögats ytterkant. Lite beroende på vad för kinder man har kan man lägga den mörkare färgen i kindskuggan för att framhäva kindbenen ytterligare. Om du inte vet vart din kindskugga är, sug in kinderna så ser du den lättare. Kom ihåg att inte gå för långt fram med den mörka färgen då det lätt blir för maskulint.
Ansiktet: För att få mer defenition i ansiktet kan du använda den mörka färgen i hårfästet och precis under käkbenet. Jätteviktigt att du tonar ordentligt!
Produkttips: Skulptera och korrigera, 199 kr
Skulptering
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Linda 23 december, 2012 at 22:48

  Kan du tipsa om någon bra concealer att skupltera med och hur man sedan gör man foundation och puder?

  • Reply Stina 26 december, 2012 at 17:18

   Hej Linda,

   Just för skulptering är det bra med concealers som har flera färger i en, precis som den på bilden. Eller köpa en mörk och en ljus som du blandar ihop till de nyanser du vill ha. Lägg din foundation först och concealern över den, se till att du suddar kanterna ordentligt bara. Pudra gör du som vanligt.

   Kram Stina

  Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: