Dagens Fråga

Dagens fråga: Kliande hårbotten

dagens-fraga-kliande-harbotten

Hej!

Jag gjorde min första balsamtvätt igår. Och idag har jag en fruktansvärd klåda i hårbotten! Jag använder Garnier Respons Avocado Oil & Shea Butter som tvättbalsam, kan det bero på att det är parfym i det som gör att det kliar? Eller det kliar i hårbotten innan den har vant sig?

Tacksam för svar

Att hårbotten kliar kan bero på en rad olika saker. Oftast beror det på att den är uttorkad men det kan också bero på att man är överkänslig mot parfymen i produkten. I så fall kan man byta ut sina produkter mot parfymfria istället, till exempel Garant Såklart. Det kan också klia på grund av att man har produktrester kvar i håret, då behöver man tvätta igenom håret igen och tänka på att skölja ur allting ordentligt.

Är det så att hårbotten bara är uttorkad får man helt enkelt ha lite tålamod tills den stabiliserat sig. Detta kan hända i början när man byter till balsammetoden och i samma veva märker man oftast också att håret blir fett fortare än när man använde vanligt schampo och balsam. Men ger man det lite tid kommer allting stabilisera sig och kliandet avta. För att lindra under tiden kan man göra en hårbottenskrubb.

Det här behöver du:

  • 2 matskedar olivolja
  • 3 teskedar farinsocker eller havregryn
  • En liten skvätt honung (om du vill)

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Fördela blandningen över hela hårbotten. Massera i ungefär en minut och skölj sedan igenom håret ordentligt. Efteråt tvättar du håret som vanligt med balsam eller sulfatfritt schampo.

Klicka här för att skicka in din egen fråga!
Dagens fråga: Kliande hårbotten
3 (60%) 4 votes

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: