Dagens Fråga

Dagens fråga: Skillanden mellan tvätt- och vårdande balsam

dagens-fraga

Hej!

Jag är jättesugen på att börja med balsammetoden då mitt hår är ganska förstört och det har gått så långt att jag tvättar håret varje dag bara för att slippa känna att det är fett. Nu har det dock börjat bli fett efter en halv dag och nånting måste förändras. Men iaf så tänkte jag fråga hur jag kan se skillnad på tvättbalsam och balsam till topparna? Har letat på flera sidor men hittar inget riktigt svar (eller så är jag för trög för att fatta ;-) )

Skulle vara supertacksam om du har ett svar på min fråga :-)

Hej!

Det är inte bara du som är förvirrad över det här, din fråga är en av de absolut vanligaste jag får. Så, vad är egentligen skillnaden mellan ett tvättbalsam och ett vårdande balsam?

Det är lite svårt att dela upp de två, men generellt sett kan man säga att ett tvättbalsam är billigt och ett vårdande balsam är dyrt. Det finns många undantag till det här så klart men det är en bra tumregel.

Varför är det så? Jo, för att ett tvättbalsam ska inte innehålla en massa vårdande ämnen. Då skulle det bara göra hårbotten fet och det vill vi inte. Ett vårdande balsam däremot SKA vårda och återfukta håret. Det använder man bara i längderna och i topparna för att det är där som håret behöver vård. Billiga balsam innehåller (oftast) inte vårdande ämnen till skillnad från dyrare balsam som gör just det. Därför är det bra att hålla isär dem på det sättet.

Det finns också undantag så klart. Det finns billiga balsam som är vårdande, MEN ett billigt balsam kommer aldrig att vara lika bra som ett dyrt, tyvärr. Det kan självklart räcka gott och väl med ett billigt vårdande balsam, men var inte rädd för att spendera lite pengar om du har möjlighet. Det fina med balsammetoden är ju att produkterna håller längre, du behöver inte ha i lika mycket och du tvättar framförallt förmodligen håret mer sällan.

HÄR hittar du ett tidigare inlägg där jag tipsar om tre olika tvättbalsam.

Klicka här för att skicka in din egen fråga!
Dagens fråga: Skillanden mellan tvätt- och vårdande balsam
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply honungsbi 15 maj, 2014 at 13:05

  Jag har precis också precis börjat med balsammetoden och försöker hitta svar på samma fråga! Går det att se på innehållsförteckningen om ett balsam är vårdande eller mer lämpligt som tvättbalsam? Finns det några särskilda ingredienser man bör leta efter?

  • Reply Stina 15 maj, 2014 at 22:25

   Kort innehållsförteckning = tvättbalsam, lång innehållsförteckning = vårdande balsam! Oljor, smör och fetter är ingredienser som är bra i vårdande balsam men inte i tvättbalsam :-) Kram

 • Reply Tyra 27 maj, 2016 at 13:27

  Hej enligt produktkollen funkar inte L’Oréal Elvive Nutri-Gloss inpackning eller det balsamet. Funkar dem eller inte?
  Tacksam för svar

  • Reply Stina 27 maj, 2016 at 14:09

   Hej Tyra,

   Vilket ämne är det som de reagerar på? Inpackningen ska vara godkänd (om de inte bytt innehåll), men inte balsamet vad jag vet.

   Kram Stina

  Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: