Kollektioner & Nyheter

Boots Botanics

boots-botanics

Botanics är en produktlinje från det brittiska skönhetsmärket Boots, mest kända för succén No 7. Alla produkter i Botanics-serien är framtagna för känslig hy och innehåller växtextrakt från den botaniska trädgården Kew.

Produkterna är indelade i tre olika serier:

  • All Bright för fukt och lyster
  • Shine Away motverkar en fet och obalanserad hy
  • Ultra Calm lugnar en känslig hy

Många av ingredienserna är naturliga och ekologiska. Efter en titt på innehållsförteckningarna kan man också se att produkterna är fria från mineraloljor, parabener, paraffinvax och sulfater. Det gillar vi!

All Bright Cleansing Toner

En uppiggande toner som förminskar synbara porer samtidigt som den tar bort överflödig olja och spår av smink utan att torka ut huden.  Aktiva växtextrakt från hibiskus gör huden len och ger lyster samt förbereder huden för applicering av fuktighetskräm.

Shine Away Ionic Clay Mask

Ionic Clay Mask är en mineralrik mask som absorberar överflödig olja och detoxar hyn. Havsmineralerna i den oceaniska leran har en negativ jonisk laddning som hjälper till att dra ut djupt rotade orenheter utan att torka ut. Huden blir mjukare, lenare och rengjord. Oparfymerad och passar alla hudtyper.

All Bright Hydrating Night Cream

En hibiskusberikad nattkräm som vårdar huden under natten när den är som mest mottaglig och främjar förnyelse så att hyn ser fräschare ut på morgonen. Hydrating Night Cream innehåller naturlig hyaluronsyra, som jämnar ut hudens fuktnivåer. Krämen innehåller också naturliga AHA-syror för en jämn, smidig och klar hud. Passar en normal till torr hy.

Känns någon produkt spännande, blir du sugen på att testa? Berätta! Jag tycker det ska bli väldigt kul att testa alla tre, speciellt eftersom jag blev så himla nöjd när jag testade en av Boots rengöringar. Masken som är negativt laddad för att dra till sig orenheter låter ju fantastisk!

Boots Botanics finns att köpa på Apotek Hjärtat och produkterna kostar mellan 49-99 kr (bra priser!).

Boots Botanics
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: