Kollektioner & Nyheter

Naturlig foundation från 100% Pure

100-pure-water-foundation

Den här godbiten dök upp i brevlådan häromdagen; en helt naturlig vattenbaserad foundation från 100% Pure. Färgpigmenten kommer inte från mineraler eller syntetiska färgämnen utan istället från frukt och grönsaker! Visst låter det spännande?

Mina spontana tankar efter att ha sett flaskan och innehållsförteckningen är att detta verkar vara en riktig fullträff! Basen är gjord av aloe vera juice och sedan är den fullproppad med olika fruktextrakt och nyttigheter. Nästan så det känns lite mer som en hudvårdande produkt än foundation.

100% Pure Fruit Pigmented Water Foundation finns att köpa hos brallis.se.

100-pure-water-foundation-ingredienser

Naturlig foundation från 100% Pure
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elin 20 augusti, 2014 at 16:43

  Ser fram emot en recension :)

  Jag har några frågor till dig som verkar vara så duktig på det här med ingredienser i beautyprodukter.. Efter att ha börjat med balsammetoden för snart ett år sedan med din guide så har jag mer och mer börjat kolla på innehållsförteckningar på hudvårdsprodukter för både kropp och ansikte också och är inte så nöjd med att se silikoner och mineraloljor hej vilt, samt sulfater i ansiktsrengöringar.. Jag tänker att man gör ju samma sak principmässigt som ’schampo, sen balsam’ med en ansiktstvätt med sulfater och sedan återfuktning – alltså i onödan tar bort all naturlig fukt samtidigt som smuts/smink, eller hur? Och då kom jag på häromdan att jag har för mig att jag läste nånstans på din blogg att du tvättar ansiktet / kroppen med olja eller dylikt, hittade inte nåt om det nu dock, stämmer det? Hur funkar det, hur gör man? Behöver man återfukta också efteråt? Vad för olja?

  En annan fråga också. Jag har en del kroppslotions hemma som innehåller silikoner tillsammans med ”bra” fuktgivare – jag antar att silikonerna lägger sig som en yta och gör att det känns lent men tror du att dem hindrar de ingredienser som arbetar mer på djupet med återfuktning?

  Världens längst utläggning! Sorry. Tack för en bra blogg och att du har fått upp mina ögon kring detta :)

  • Reply Stina 20 oktober, 2014 at 12:54

   Tror du tänker helt rätt :-) Det finns nåt som heter oil cleansing method om man vill rengöra just med olja, googla så hittar du massor med info. Själv är jag väldigt förtjust i micellära rengöringar. Alltså typ vatten som rengör utan att torka ut. Testa exempelvis den från Boots No 7 eller Niveas nya variant.

   Ang silikoner i kroppslotion så nja, det kan det väl göra till viss del. Men innehåller produkter bra grejer är det klart att huden tar upp det. Men skulle produkten bara innehålla silikon och mineraloljor lägger det sig bara på ytan ja. Vilket man kan vilja ibland också, så man får ju fundera lite över vad man vill ha :-) Kram

   • Reply Esther 16 februari, 2015 at 19:47

    Hej!

    Jag var lite inne på samma fråga som Elin. Skulle vilja veta lite mer vad silikoner har för effekt på huden? Känns som att de liksom med håret lägger sig som en hinna och hindrar näring från att gå in i huden. Även täpper till porer och kräver sulfatbaserad rengöring för att få bort. Silikonfria foundations är det som jag finner svårast att hitta, har du tips på några sådana (utöver den ovan) och är det här något du tänker på när du köper hudvård/sminkprodukter?

    Tack!!

    • Reply Stina 26 februari, 2015 at 17:56

     Silikoner på huden funkar precis som silikoner på håret. Det lägger sig som en hinna vilket som jag skrev innan KAN vara bra, exempelvis om man vill skydda huden från vinterkyla. Men det hindrar också näring från att gå in i huden som du säger. Eftersom jag har jättekänslig hy som reagerar på allt så jo, jag tänker på vad produkterna innehåller när jag ska köpa nytt. Jag undviker silikoner och mineraloljor i både hud- och hårprodukter. När det gäller foundations så är mineralfoundations ett tips, de allra flesta innehåller bra och snälla ämnen för huden! Kram

 • Reply Anna 23 augusti, 2014 at 16:21

  Hejsan
  Undrar om Lernberger & Stafsing quick fix strength and shine är godkänd att använda med balsam metoden??

  • Reply Stina 20 oktober, 2014 at 12:57

   Måste veta innehållsförteckningen för att kunna svara på det! Kram

  Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: