Tips

Fräknar

Är du lyckligt lottad med fräknar men har inte riktigt koll på hur du ska sminka dig? Det är faktiskt enklare än man tror.
Jag tycker det är allra finast när man har en väldigt tunn bas och låter fräknarna lysa igenom. Bäst att använda är en färgad dagkräm. Införskaffa en bra concealer som du bara använder där det behövs, över finnar till exempel. Om du lätt blir glansig kan du svepa med ett transparent löspuder eller mineral veil över t-zonen.
Ibland kan man vilja täcka fräknarna helt och detta gör du bäst med en sk cremefoundation (även kallad studiofoundation). Sådana hittar man på bla Face och Make up Store. Kom ihåg att alltid pudra din cremefoundation, den är fettbaserad och glider annars runt i ansiktet när den blandas med dina naturliga oljor. Dessutom slipper man den feta känslan.
När det gäller färger på rouge och ögonskuggor tycker jag man helt ska gå efter sin egen smak. Några tips på skuggor är alla gröna nyanser samt bronze och guldfärger, som jag tycker passar fräkniga tjejer som handen i handsken!
Fräknar
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Carro 23 mars, 2010 at 20:58

  Det är fin med fräknar!! :)

 • Reply Carro 23 mars, 2010 at 20:59

  fint* såklart :P

 • Reply Stina 24 mars, 2010 at 13:05

  Visst är det :)

 • Reply Alicia 13 juli, 2010 at 21:55

  Tycker det är fint med fräknar, men jag skulle velat vara utan då jag inte gillar det på mig :)

 • Reply Mattias 8 april, 2011 at 19:13

  Det är vackert och riktigt sött med fräknar. Kroppens naturliga smycken är underskattade. Perfekt att du lär ut hur man sminkar sig – med respekt för – och behåller -fräknarna! :)

 • Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: