Tips

Hur gör jag för att se pigg och fräsch ut på vintern?

Nu under vintern är det lätt att känna sig glåmig och blek och det som lockar mest är en weekendresa till värmen (speciellt nu i denna kylan.. brr). Men lite smink kan göra underverk och få dig att känna dig frisk och fräsch på nolltid.

Under vintermånaderna gör kylan huden torr och fnasig så det är otroligt viktigt att du är noga med både peeling och återfuktning. En peeling tar bort döda hudceller och den använder du 1 till 2 gånger i veckan. Det finns peelings både till ansiktet och kroppen, var noga med att använda en som är just till ansiktet då de till kroppen brukar ha mycket grövre korn.
När det kommer till återfuktning så kan man behöva en fetare kräm på vintern som verkligen ser till att hålla kvar fukten i huden.

Peeling från Kiehls med aprikoskärnolja och sesamolja – superbra för torr vinterhy

Ett bra budgettips när det gäller peeling är att blanda socker med olivolja. Blanda i socker tills oljan är mättad. Om du vill kan du även blanda i tex honung som bibehåller fukten i huden.
När det kommer till basen så brukar jag på vintern tycka det är fräschast att använda en lite lättare foundation och satsa på lystern istället. Det enklaste sättet att göra detta är att blanda din foundation med en lystergivande kräm. Applicera sedan som vanligt. Det finns många olika på marknaden men en av mina favoriter är Benefit High Beam. Mest lyster får du utan puder men om du brukar bli blank under dagen kan du självklart pudra lite försiktigt.
Har du fet hy? Dutta på High Beam på kindbenen och under brynets högsta punkt för att få lite lyster utan att se oljig ut.


Benefit High Beam (£16.50 hos HQHair)

Solpuder? Solpuder går jättebra att använda sålänge man inte överdriver! Ett solpuder ska bara lätt borstas på där solen träffar naturligt (pannan, näsan, hakan osv). Det ska smälta in och inte vara som bruna fläckar här och var i ansiktet. Titta dig i en spegel i dagsljus och var ärligt mot dig själv, ser det bra ut? Är man väldigt blek på hela kroppen så får man nästan gå på med solpuder på kroppen också, iallafall om man visar mycket hud.
Vilken färg ska jag använda på mitt rouge? Använd ett rouge som har samma färg som din naturliga rodnad. Detta gör att rouget smälter in bra och ser naturligt ut. Många använder rouge som går i brunt, tänk på att det inte gör att man ser solbränd ut, snarare smutsig.
Får du lätt torra läppar? Var noga med att använda ett läppbalsam som håller läpparna mjuka och återfuktade. Börja morgonen med att peela läpparna försiktigt, en tandborste är jättebra till detta! Smörj sedan in läpparna och bättra sen på så fort det känns torrt.
Hur gör jag för att se pigg och fräsch ut på vintern?
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: