Tips

Sminkets hållbarhet

Nytt år nytt smink! Bakterier trivs jättebra bland sminket så se till att kolla igenom samlingen ibland och kasta det som blivit dåligt.
Foundation och concealer: Håller ungefär ett år. Cremefoundations har några extra månaders hållbarhet.
Puderprodukter (mineralpuder, ögonskugga, rouge): I puder samlas inte bakterier på samma sätt som i flytande eller cremeprodukter, därför blir de inte dåliga på samma sätt. Ser produkten väldigt ofräsch ut tycker jag ändå den kan slängas.
Cremeprodukter (cremerouge och skuggor): Samma som för foundations alltså 12-18 månader.
Läppstift och läppglans: Man brukar säga ungefär 2-3 års hållbarhet men öppna och lukta på produkten! Luktar det konstigt eller om lukten har förändrats så släng!
Maskara: Maskaran är den produkt som ska bytas oftast. Gör du inte det kan du ha otur och få en ögoninfektion. 3-6 månader är det som gäller för maskaror.
Dags att göra en djupdykning?
Dags att göra en djupdykning?
Även svampar och borstar är bra på att samla på sig bakterier. Svampar tycker jag gott man kan slänga efter varje användning. På H&M kan du köpa ett 8-pack för 19,50 kr, klipp isär dem på mitten och du har 16 stycken.
Tvätta helst dina borstar efter varje användning men minst en gång i veckan. Använd diskmedel till de borstar du haft till foundation och cremeprodukter och schampo till alla borstar i äkta hår. Schampo är mildare än vanligt diskmedel och torkar inte ut borsthåren lika mycket.
Sminkets hållbarhet
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: