Tips

Snäppet bättre än oljor

Jag tänkte spinna vidare lite på inlägget jag skrev för ett tag sen om fet hy. Detta har inte bara med fet hy att göra men i det inlägget berättade jag lite om att man kan smörja in huden med olja, så som raps- eller olivolja, för att bibehålla fuktigheten. Det är det absolut bästa jag gjort för min hud, i samband med att jag slutade smörja med massa olika ”traditionella” krämer. Men ibland vill man ge sin hud lite extra kärlek och omtanke. Då finns det kanonbra, oljebaserade eller oljerika krämer man kan använda. Jag vet att det har blivit inpräntat i våra huvuden hur länge som helst att produkter ska vara oljefria. Men tänk efter, krämer som inte innehåller oljor innehåller oftast silikoner. Silikoner lägger sig bara som ett täcke på huden och gör ingenting för den, medan oljor kan tränga ner i huden och påverka.

Här nedan följer ett par guldkorn:

100% Pure Antioxidant Facial Cream

Denna närande, helt naturliga ansiktskräm återfuktar omedelbart och ger din hud vitaminer och antioxidanter. Acai är en antioxidant-rik frukt som ger många fördelar till din hud. 100% Pure Antioxidant Facial Cream är som namnet låter 100% ren och innehåller därför inga syntetiska kemikalier, artificiella dofter eller kemiska konserveringsmedel.

TVÅL Light and Airy Face Cream

Lätt och luftig oparfymerad ansiktscreme som snabbt sjunker in i huden utan att lämna en oljig hinna. Innehåller nyponfröolja, som är extremt rik på vitamin C och Linolsyra (en essentiell omega-6-fettsyra) och verkar återbildande samt ökar hudens kollagenproduktion. Jojobaolja förbättrar hudens elasticitet och gör den mjukare. Denna härliga kräm innehåller också sheasmör som är en underbar fuktighetsgivande ingrediens som gör din hud mjuk och len.

John Masters 100% Argan Oil

Arganoljan, 2011’s mest hypade hårprodukt, är faktiskt jättebra även till huden! Men välj en helt ren arganolja och inte en som innehåller silikon. Vad gör då arganoljan så bra? Den har UV-skydd, förbättrar hudens elasticitet, mjukgör, ger lyster och minskar förekomsten av rynkor, fina linjer och pigmentfläckar. Arganolja är rik på antioxidanter.

Trädgårdsapoteket Ekologist Ansiktsserum

Ett oljeserum med många näringsämnen, rik på antioxidanter och absorberas snabbt in i huden. Granatäppleolja ger ett bättre fuktskydd och stärker hudens elasticitet, lugnar och verkar mjukgörande. Innehåller välgörande oljor från magnolia och lavendel.

Snäppet bättre än oljor
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply June 6 januari, 2012 at 12:42

  Sv: Negligée från Silk Naturals :)

 • Reply Linda 27 augusti, 2016 at 14:49

  vart hittar man trädgårdsapotekets produkter. har googla men hitta ingenstans?
  Tack

  • Reply Stina 6 september, 2016 at 10:01

   Kan vara så att de har utgått och inte finns att köpa längre ifall du inte hittar något när du googlar.

   Kram Stina

  Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: