Tips

Sotning

11

 I denna guide får du lära dig steg för steg hur du gör en lätt sotning som kan varieras i oändligheter.

Vad du behöver:

  • Borstar till ögonskuggor
  • Snedskuren syntetpensel
  • Svart ögonskugga
  • Ljusare skugga (grå, brun eller någon annan färg du föredrar)
  • Ljus skimmerskugga (highlight)
  • Kajal
  • Maskara (på bilderna Loréal Double Extension)

 Skuggorna jag använt kommer från paletterna som du hittar under Shop.

Skimmer:

 13

Matta:

12

01

Se till att du har en bra bas innan du börjar. Foundation, puder och eventuell primer. En primer gör att skuggorna fäster bättre, sitter längre och blir mer intensiva.

02

03

Applicera din ljusare skugga på inre delen av ögonlocket.

04

05

Fortsätt applicera den ljusare skuggan i globen och under ögat. Detta görs bäst med en större lite fluffigare borste så det inte blir några hårda kanter någonstans.

06

07

Ta nu den svarta skuggan och applicera den på yttre delen av ögonlocket. Ta lite grann åt gången och slå av överflödig färg från penseln så det inte ramlar ner under ögat. Tona försiktigt upp i den ljusare globskuggan. Tona även på mitten där skuggorna möts så det blir en jämn övergång. Om det behövs kan du applicera mer av den ljusare skuggan.

08

Lägg på kajal både på övre och nedre slemhinnan. Om du tycker att din kajal försvinner efter några timmar kan du använda en snedskuren syntetpensel och fixera kajalen med en skugga i samma färg.

09

Ta nu din snedskurna syntetpensel och applicera den svarta skuggan även under ögat. Börja i ytterkanten, sätt penseln i fransrötterna och tona utåt-neråt. Ju närmre ögonvrån du kommer desto mindre ska du tona. Se till att du binder ihop den övre och undre skuggan i ytterkanten av ögat.

10

Applicera din ljusa skimmerskugga i ögonvrån (öppnar upp ögat, viktigt när man lägger mörkare skuggor) och på brynets högsta punkt (lyfter ögat). Se till så att det är en jämn övergång till de mörkare skuggorna.

11

Ögonfransböjare och på med maskaran, klart!

Sotning
Gillar du inlägget?

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: