Livet

Back in business

Nu börjar livet äntligen gå tillbaka till det vanliga. Både ny dator och kamera är införskaffat så nästa vecka kommer bloggandet flyta på som vanligt igen! På ett sätt var det bra att få en liten ”paus”, har hunnit få massor med ny inspiration de här dagarna och även ett par roliga pressutskick jag inte kunnat visa upp. Det blev hur som helst en bärbar dator igen (finns ju inget bättre), en Acer som jag än så länge är jättenöjd med. Så skönt att sitta med en ny dator där allt går så snabbt, hehe! Köpte den på Siba efter att ha kollat runt typ överallt och betalade 5990 kr, vilket är ett jättebra pris med tanke på vad man får. Den var dessutom en av de få bärbara som hade eget dedikerat grafikminne (bra när man redigerar bilder/film eller vill kunna spela lite mer krävande spel).

Eftersom precis alla kameragrejer försvann var jag öppen för att gå över till Canon. Har alltid fotat med Nikon och varit nöjd med det, men tror det är viktigt att inte snöa in sig för mycket på ett spår, speciellt om man kan få något bättre. Trots det lutade det till en början åt Nikon D7100 men efter att ha sett den här videon så blev det istället en Canon 70D. Går inte att jämföra autofokusen ens, så stor skillnad är det. Valde att bara köpa kamerahuset och en 50mm 1,8 lins som jag hade tidigare istället för det som brukar ingå. Har hunnit testa det lite grann och visst, även om kameran är nyare så måste jag säga att det överlag blir bättre med Canon. Kul att kunna bli positivt överraskad när man inte har några förväntningar!

Glöm inte att kika in imorgon för en rolig grej som egentligen skulle kommit upp den här veckan…

canon-70d-50mm

Back in business
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply aidalovesmakeup 2 februari, 2014 at 16:02

  Vad skönt att allt börjar lösa sig! Jag har också en Canon och älskar den! Så så braaa!

  • Reply Stina 3 februari, 2014 at 01:06

   Ja verkligen, skönt ändå att börja om på nytt på något vis! :-) Kramis

 • Reply Tina 3 februari, 2014 at 07:08

  Satt i helgen och förgrymmades över min extremt långsamma dator (och då är den ändå nyligen ominstallerad…). Det får bli en ny någon gång under 2014, den du valde verkar riktigt bra!

  • Reply Stina 3 februari, 2014 at 11:46

   Brukar alltid välja antingen Acer eller ASUS och har blivit jättenöjd med dem varje gång, så kika på såna när det är dags :-) Kram

 • Reply Susan 3 februari, 2014 at 16:40

  Hej! Min kommentar är off topic, men jag skulle bli så himla glad om du kunde hjälpa mig. Har börjat med BM, men märker att hårbottnet känns inte helt rent efter duschen, känns som att jag var kvar ”belägg”….och sen så tappar jag så otroligt mkt hår i duschen när jag tvättar med balsam. Har hittat ett ekologiskt schampo som jag undrar är SLS fritt, står dock att den innehåller sodium cocoate oil. Här är iallafall ingredienserna:

  Aloe Barbadensis (OrganiclAloe) Leaf Juicel(1), Rosa CentifoliaiFlower Water (Organiclse Hydrosol) (2),lSodium Cocoate (SaponifiediCoconut) Oil, VegetarianlGlycerin, Extracts ofiMelia Azadirachta (Neem),iArctinum Lappa (Burdock)iRoot and FucusiVesiculosus (Kelp), VegetallCellulose, Tocopherol (VitaminlE), Panthenol, Extractslof Camellia Sinensisi(Organic Green Tea)iLeaf (3), UrticalDioica (Nettle), RosmarinuslOfficinalis (Rosemary) Leafiand Calendula Officinalisi(Calendula) Flower, CocosiNuciera (Virgin Coconut)iOil, Mentha Pipertiai(Peppermint) Leaf Extract,iSalt (French SeaiSalt), Extrracts oflOriganum Vulgare (Oregano)lLeaf, Thymus Vulgarisl(Thyme) Flower/LEaf andlLonicera Caprifolium (JapaneselHoneysuckle), Eucalyptus Globulusi(Eucalyptus) Leaf EssenialiOil, Melaleuca Alternifoial(Tea Tree) LeafiEssetial Oil,

  Tror du den kan passa min känsliga, irriterande hårbotten????

  • Reply Stina 4 februari, 2014 at 09:02

   Hej Susan,

   Vad använder du för produkter nu? Är du säker på att du fort bort alla dåliga ämnen ur håret? Hur länge tvättar du med balsamet?

   Schampot ser bra ut! Vilket är det? Kan lägga till det på listan över sls-fria schampon. Det kan säkert vara bra för din hårbotten, det innehåller ju en del bra oljor och extrakt :-)

   Kram Stina

   • Reply Susan 4 februari, 2014 at 10:56

    Hej Stina! Just nu använder jag barnängens volym styrka som tvätt balsam. Använder inget vårdande balsam då mitt hår är väldigt kort.

    Kan även nämna att jag var hos läkaren för mitt känsliga hårbotten, jag nämnde då balsammetoden, men har var värligt skeptisk mot det och menade att sulfater behövs för att ta bort smuts hehe.

    Schampot heter: 100% Pure Burdock & Neem Healthy Scalp Shampoo

    Tänkte testa deras balsam också.

    Sen undar jag, är det så att hårbottnet aldrig blir lika rent med balsammetoden eller känner du nu som kört den att du får lika rent hårbotten som med schampo?? Och upplever du också att du tappar mer hår i duschen av balsammetoden?

    Sen undrar jag om du provat hårproduker från märket ”angel eco”, hört mkt bra om dom iallafall :)

    Kram susan

    • Reply Stina 5 februari, 2014 at 14:42

     Mitt tips är att först och främst tvätta håret igen med ett sista-schampo och sedan byta till ett annat tvättbalsam. Jag gillar Garant Såklart väldigt mycket (finns på Hemköp och Willys). För det låter helt enkelt som att ditt hår inte kommer överrens med det balsam du använder nu. Håret ska bli återfuktat, mjukt och framförallt RENT efter en balsamtvätt, blir det inte det så är det något fel.

     Alltså, hur rent det blir är ju svårt att säga. ”Renast” blir det så klart av ett vanligt schampo med sulfater, men då tvättar du också bort hårets egna fetter som är bra. Med ett balsam får du ett rent hår utan att det blir uttorkat. Ett sulfatfritt schampo ligger någonstans där emellan, det strippar så klart bort mer av ens egna fetter än ett balsam men inte lika mycket som ett vanligt schampo.

     Tappa hår tyckte jag att jag gjorde jättemycket i början! Jag slutade visserligen borsta håret samtidigt (borstar aldrig håret) men det kändes som att det typ ramlade av. Men tiden gick och håret tunnades aldrig ut utan var fortfarande lika tjockt som vanligt. Ligger en bild på bloggen från när jag klippte mig sist, kolla den förebilden liksom, MASSOR med hår. Jag tror det är så helt enkelt att man tror att man tappar mer hår för att man är mer uppmärksam på förändringar och även för att man masserar hårbotten mer. Då kanske man tappar mer hår på en gång istället för att det skulle tappats under en längre period. Hänger du med på hur jag menar?

     Har inte testat något från Angel Eco, får kolla upp det :-)

     Kram Stina

  Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: