Livet

Konsten att sätta och uppnå sina mål

uppna-sina-mal

På bilden ser du en av mina allra käraste ägodelar. Sedan fyra år tillbaka har jag i början av varje nytt år köpt en exakt likadan kalender. Inte för att planera mina dagar och veckor, utan för organisering, inspiration och att sätta upp mål samt uppnå dem.

Jag fyller mina kalendrar med lite allt möjligt. Idéer till blogginlägg, citat, saker jag måste komma ihåg och så lite korta notiser om födelsedagar och andra viktiga datum (även om jag mest har sånt i telefonen). Men det allra viktigaste är att jag vid varje månadsslut har en lista över mål som jag vill ha färdiga innan månaden är över. Det kan vara enkla saker som man måste göra men som ändå kräver att man tar tag i det, som till exempel att deklarera eller rensa ur garderoben inför våren. Såna ”mål” skriver jag ner för att även om jag vet att det kommer uppnås så ger dem en positiv känsla när man bockar av dem efter månadens slut. Man lurar hjärnan lite helt enkelt! :-) Sen skriver jag ner lite svårare mål som jag behöver kämpa lite för att uppnå, det kan till exempel vara att blogga varje dag i en månad eller göra två fotograferingar. Jag skriver också upp halv- och helårsmål i juli respektive december. De målen är större och kräver mer tid för att genomföra, som att spara ihop en viss summa pengar till exempel.

Det positiva med att skriva upp sina mål är att man själv blir mer medveten om vad man vill åstadkomma och hur man ska komma dit. Det är väldigt lätt att tänka typ ”jag vill ha ett bättre jobb” och sedan inte göra något åt det. Om man istället delar upp det i vad som behöver göras för att få ett bättre jobb, som att skriva ett bättre cv, skicka ut ansökningar osv är det lättare att faktiskt ta tag i saken och även känna att man kommer någonvart.

Vad är ditt bästa tips för att uppnå sina mål?

Konsten att sätta och uppnå sina mål
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: