Marknadsföring

Hur får man fler kunder

hur-far-man-fler-kunder

Oavsett om du driver ett företag eller en blogg så önskar man sig samma sak – fler kunder (bloggläsare). Och hur får man det egentligen? Många skulle nog säga att det handlar om tur eller hårt jobb. Jag skulle snarare säga att det handlar om att byta tankemönster och jobba smart. Här har jag samlat ett par tips du kan använda dig av redan nu för att få fler kunder.

Specialisera dig

Vad är din passion? Vad är du bra på, eller vad skulle du vilja vara känd för att vara bra på? Om du specialiserar dig på något inom ditt område, säg till exempel brudmakeup om du är en makeupartist, så kommer det ge kunderna en anledning att komma just till dig istället för makeupartisten som gör lite av allt men inte är speciellt bra på något. För man vill ju ha bäst möjliga värde för sina pengar, eller hur? Att du specialiserar dig på något gör just dig annorlunda och då också mer intressant för kunderna än alla andra varumärken. Det ger dina kunder en anledning att rekommendera just dig till sina vänner.

Välj ditt syfte

De bästa företagen gör ett eller fler av följande: löser ett problem, hjälper människor att åstadkomma något, minskar rädsla. Vilken eller vilka gör du? Skriv ner och träna på din hisspitch; förklara vem du är, vad du gör och vad ditt syfte är inom 25 sekunder.

Skapa kunder som är dina reklampelare

Visste du att en kund måste ge dig 9 eller 10 poäng på en skala från 0 till 10 för att de ska bli en kund som gladeligen berättar om dig och rekommenderar dig till sina vänner? Det här är något stora företag satsar otroligt mycket pengar på att uppnå eftersom just marknadsföring genom rekommendationer är så effektfullt. Ger du dina kunder den bästa upplevelsen de kan få?

Sälj din historia – inte din produkt

När jag säger varumärke kanske du tänker stora företag med oändliga marknadsföringsbudgetar. Men man måste faktiskt se sig själv och sitt företag eller blogg som sitt eget varumärke – och vårda det därefter. Istället för att ha konton och posta på alla sociala medier som finns, välj en eller två som du tycker bäst om och posta istället riktigt bra innehåll som dina följare inte bara gillar utan älskar.

Hur får man fler kunder
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Angelica 24 juni, 2016 at 23:32

  Hej Stina! Har läst ditt stora inlägg om ”balsammetoden” och är superintresserad av att testa! Men nu är det så att jag är blond och jag drar lätt åt det gula/varma hållet och är därför rätt ”beroende” av silvershampoo. Finns det något silvershampoo som funkar till balsammetoden eller hur ska jag göra?

  Kram Angelica

  • Reply Stina 27 juni, 2016 at 13:42

   Hej Angelica,

   Du kan använda silverbalsam eller silverinpackning. HÄR hittar du ett par godkända (de två första).

   Kram Stina

 • Reply E 9 juli, 2016 at 22:39

  Hej, jag har som du tjockt hår och undrar ifall du kan rekommendera några vårdande balsam till ett bra pris? :)

  • Reply Stina 12 juli, 2016 at 15:55

   Hej E,

   Mitt favoritbalsam är Perfect Hair Day från Living Proof. Du får vad du betalar för :-)

   Kram Stina

 • Reply emmelie 23 november, 2016 at 21:43

  Hej stina undrar om denna är godkänd ?

  Aqua
  Polyimide-1
  Hydroxyethyl Acrylate / Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer
  Isohexadecane
  Alcohol Denat
  Phenoxyethanol
  Polysorbate 60
  Ethylparaben
  Butylene Glycol
  Sorbitan Isostearate
  Methylparaben
  Sodium Laneth-40 Maleate/Styrene Sulfonate Copolymer
  Citric Acid
  Helianthus Annuus Seed Extract
  Potassium Sorbate

  eller denna
  Aqua [Water] Cetyl Alcohol Behentrimonium Methosulfate Phenoxyethanol ,Cetrimonium Chloride Butylene Glycol Benzoic Acid Dehydroacetic Acid Silk Amino Acids Helianthus Annuus Seed Extract

  tacksam för svar

  • Reply Stina 26 november, 2016 at 18:59

   Hej Emmelie,

   Använd Produktkollen om du har frågor om produkter är godkända eller inte :-)

   Kram Stina

   • Reply emmelie 28 november, 2016 at 23:11

    har testat den , men den kan vara lite svår ibland . För först ser det ut som att den är godkänd sen så blir den röd ? därför jag frågade dig.

    • Reply Stina 29 november, 2016 at 11:52

     Som det står på sidan så är röda markeringar din webbläsares felstavningsmarkeringar och inget att bry sig om. Det är markeringar i orange du ska titta efter och dessa dyker bara upp efter du tryckt på knappen ”Kontrollera”. Dyker det då inte upp några är den okej.

     Kram Stina

  Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: