Balsammetoden

Uppdaterat

Har precis blivit klar med att svara på lite kommentarer här på bloggen och även frågor som trillat in på mailen. Mestadels handlar dom om balsammetoden, så vet du med dig att du har ställt en fråga är den besvarad nu. Jag tycker det är jätteroligt att ni frågar och är intresserade, försöker hjälpa er så gott jag kan. Om det är någon speciell produkt ni undrar om, glöm inte att skriva med ingredienserna, annars är det väldigt svårt för mig att kunna svara på era frågor!

Ska även försöka ta mig tid och gå igenom alla produktlistor ordentligt. Produkter utgår och nytt kommer in, det är inte helt lätt att följa med i svängarna! Om ni märker att en produkt kanske inte är godkänd längre, maila mig gärna! Även om ni har tips på produkter som ännu inte är med i listorna tar jag tacksamt emot det. Om vi hjälps åt kan vi få de bästa, uppdaterade listorna som vi alla har gjädje av, det vore väl bra?

Så länge har jag strukturerat upp det så här:

Del 1 – Introduktion & Sista-schampon
Del 2 – Balsam
Del 3 – Styling
Del 4 – Inpackningar
Del 5 – Torrschampo 

Skillnaden är alltså att alla dagligvaruhandel-produkter nu ligger under respektive produktgrupp istället för på introduktionssidan. Hoppas det blir mer lättöverskådligt!

Mitt nya favoritbalsam – det doftar underbart!

Uppdaterat
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Isabella Löfström 23 oktober, 2012 at 13:38

  Jag tänkte börja med bm idag, och skulle vilja veta om detta schampo är godkänt som sista? Jag har nämligen bara lite kvar av detta och det skulle vara skönt att slippa köpa ett nytt och bara använda en gång! :)

  Loréal, Elvital Nutri-gloss shine shampoo: http://eleven.se/loreal-paris-elvital-nutri-gloss-shine-shampoo-21332.html

  Ingredienser;
  Aqua/water, sodium laureate sulfate, sodium chloride, dimethicone, cocamidopropyl betaine, cyclodextrin, c1 (eller cl?) 17200 / red 33, guar hydroxypropyltrimonium chloride, nacre powder, sodium benzoate, hydrolyzed wheat protein, hydrolyzed wheat starch, sodium hydroxide, ppg-5-ceteth-20, jojoba wax peg-120 esters, salicylic acid, limonene, linalool, benzyl alcohol, alpha-isomethyl ionone, carbomer, butylphenyl methylpropional, citronellol, citric acid, hexyl cinnamal, parfum/fragnance.

  • Reply Stina 23 oktober, 2012 at 14:54

   Hej Isabella,

   Roligt att du ska börja med bm! Schampot är tyvärr inte godkänt, det innehåller bla silikon (dimethicone). Jag har en lista över sista-schampon (http://stinamarkan.se/blogg/har/balsammetoden-har/produkter-for-balsammetoden), kika in den så hittar du nog nåt bra. Sista-schampot är ju inte så noga vilket du väljer bara det är godkänt, så köp första bästa. Det är ju bra att ha hemma också ifall man får i nåt dåligt ämne i håret och behöver tvätta med sista-schampot igen.

   Kram Stina

 • Reply Hanna 28 november, 2012 at 17:55

  Hej jag har tänkt att börja med balsam metoden det där balsam som du visar på bilden NAKED RESCUE är det ett tvättbalsam eller vådandebalsman? Och tack du har gett mig mycket bra tips om BM. :)
  / Hanna

  • Reply Stina 28 november, 2012 at 21:03

   Hej Hanna,

   Skulle säga att det är vårdande! Mitt hår blir jättefint av det.

   Det var så lite så :-)

   Kram Stina

 • Reply Sanna 6 augusti, 2016 at 01:00

  Hej Stina, har en liten annorlunda fråga. Vad fick dig att vela börja med BM? Älskar din blogg!! :)

  • Reply Stina 22 augusti, 2016 at 12:52

   Hej Sanna,

   Kul med en ovanlig fråga :-) Jag var trött på att tvätta håret en gång om dagen, gjorde jag inte det så blev det jättefett! Nu kan jag gå tre dagar mellan tvättarna bara jag använder lite torrschampo emellan. Att håret får mycket bättre kvalitet och att man inte måste styla det varje morgon är bara en bonus.

   Kram Stina

 • Reply Josefine 26 september, 2016 at 08:49

  Hej!
  Jag kör med balsammetoden, men min frisör sa till mig att inpackningen inte kan tränga in i håret om man inte använder ett schampo som öppnar upp håret. Stämmer det eller inte?
  /Josefine

  • Reply Stina 30 september, 2016 at 15:06

   Hej Josefine,

   Att schampo öppnar upp håret är en myt, för att göra det behövs starkare kemikalier som färg eller blekning. Både inpackning och balsam reparerar hårstrået genom att göra ytan fin, så du behöver inget som ”öppnar” upp strået.

   Kram Stina

  Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: