Balsammetoden

Godkända Produkter för Balsammetoden & No Poo – Del 2 (balsam)

godkanda-produkter-balsammetoden-balsam

Hitta andra produkter:

SISTA-SCHAMPO – INPACKNINGAR – STYLING – TORRSCHAMPO – SLS-FRITT SCHAMPO

I den här listan hittar du balsam godkända för balsammetoden och no poo. Det finns balsam i alla prisklasser, från billiga balsam du hittar i dagligvaruhandeln till dyrare balsam som säljs hos frisörer. Ekologiska balsam är märkta EKO.

Saknar du något balsam som du vet är godkänt? Skriv en kommentar så kan jag lägga till det i listan. Eller undrar du över ett balsam du har hemma? Använd Produktkollen så får du svar direkt.

NYTT! Det finns nu väldigt bra möjligheter att söka i listorna då jag kategoriserat produkter som är ekologiska, veganska, om de innehåller protein, och parfymfria produkter. Även ingredienslistor till nästan varje produkt finns (tryck på raden för respektive produkt så dyker det upp) och sökningen kan göras även i dessa!

Exempel:

Sök efter produkter i en viss kategori (exempelvis ekologiska produkter): tryck på pilen vid sökraden, markera ur allt förutom ”ekologisk”. Skriv ”ja” i sökrutan och tryck på förstoringsglaset.

Sök efter produkter med en speciell ingrediens: i sökrutan skriver du ingrediensens namn, exempelvis ”glycerin” (utan citattecken). Tryck på förstoringsglaset för att söka.

Sök efter produkter utan en speciell ingrediens: i sökrutan skriver du till exempel ”-glycerin”, alltså ingrediensens namn med ett minustecken framför. Tryck sen på förstoringsglaset.

Senast uppdaterad maj 2018.

Tvättbalsam

 

Vårdande balsam

Godkända Produkter för Balsammetoden & No Poo – Del 2 (balsam)
3.6 (72.42%) 66 votes

Previous Post Next Post

You Might Also Like

841 Comments

 • Reply J 25 mars, 2016 at 23:29

  Hur är det med silverschampo? Finns det något godkänt som man kan använda? :)

  • Reply Stina 29 mars, 2016 at 13:39

   Hej J,

   HÄR finns svar på den frågan :-)

   Kram Stina

  • Reply Michelle 1 juli, 2016 at 20:55

   Hej Stina!
   Jag vill börja med balsam metoden och har läst igenom dina inlägg om godkända sista schampon och balsam. Tyvärr är det många namn och märken som jag inte känner igen och jag är lite osäker nu. Mitt hår är EXTREMT slitet pga värmeverktyg och jag har inte klippt mig på länge. Jag använder schampon och balsam för slitet, torrt och skadat hår för det är det jag behöver men jag hittar tyvärr inga i listorna som är anpassade för skadat hår. Schampon och balsam jag använt är tex garnier fructis nutri repair (gula flaskor), Sunsilk för torrt hår, Schwarzkopf Gliss ultimate repair. Men jag tror att ingen av dessa är godkända. Har du något balsam som är anpassat för skadat hår som man kan köpa i en vanlig mataffär? Utan att jag behöver skriva massor innehållsförteckningar till dig?
   Tacksam för svar!

   • Reply Stina 4 juli, 2016 at 16:25

    Hej Michelle,

    HÄR kan du söka upp produkter utifrån dina kriterier. Välj produkttyp och sedan ”Skadat hår” under Hårtyp så kommer du få flera träffar. Tänk på att du får bättre resultat om du lägger lite mer pengar på dina produkter, speciellt vårdande balsam och inpackning. Dyrare produkter är mer dryga också så de räcker längre :-) Kom också ihåg att använda ett godkänt värmeskydd om du använder värmeverktyg regelbundet.

    Kram Stina

 • Reply Rasmus 29 mars, 2016 at 17:00

  Jag använder för tillfället Nordic Birch balsam från Urtekram, men det är lite för vårdande för min hårbotten så jag letar efter ett tvättande istället. Problemet är att jag försöker hitta något mer miljövänligt och baserat på naturliga produkter, detta efter ett projektarbete som gick ut på att undersöka källorna till vardagliga kemikalier (det visar sig att många utav de har diskutabla källor, till exempel petroleum). Min fråga är då om du på rak arm kan ett bra tvättande balsam, till stor del baserat på naturliga produkter och växtextrakt, och som gärna finns tillgängligt i vanliga affärer och inte behöver beställas online. Som sagt, på rak arm, du behöver inte leta mellan himmel och jord :)

  • Reply Stina 6 april, 2016 at 16:12

   Hej Rasmus,

   Det parfymfria balsamet i samma serie är mycket lättare och funkar nog som tvättbalsam (fungar inte så bra på mitt hår dock tyvärr). Annars Garant Såklart?

   Kram Stina

 • Reply Clara 30 mars, 2016 at 16:49

  Hej, jag har nästan precis börjat med balsammetoden och undrar ifall jag kan använda aussie balsam som ”tyngre” balsam för längderna??

  • Reply Stina 6 april, 2016 at 16:15

   Hej Clara,

   Du måste skriva med innehållsförteckningen för att det ska gå att svara på den frågan.

   Kram Stina

   • Reply Clara 24 april, 2016 at 10:15

    Okej men då spelar det ingen roll…
    Jag undrar också ifall du vet om det finns ett billigt och bra tvättbalsam som man kan köpa på typ ICA??

    • Reply Stina 26 april, 2016 at 15:59

     HÄR hittar du godkända tvättbalsam med direktlänkar där du kan köpa produkten.

     Kram Stina

     • Clara 28 april, 2016 at 21:07

      Okej tack, har fått lite problem med mjäll… Har du något tips om det??

     • Stina 26 maj, 2016 at 09:41

      Använd produkter som innehåller salicylsyra (salicylic acid), det ska vara bra mot mjäll!

      Kram Stina

 • Reply Sofia 2 april, 2016 at 14:18

  Hej Stina!
  Tresemme har en ny produkt (TRESemmé Botanique Nourish & Replenish Conditioner) utan silikoner, och jag undrar om den är godkänd?

  Aqua (Water),Cetearyl Alcohol,Stearamidopropyl Dimethylamine,Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder,Behentrimonium Chloride,Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract,Cocos Nucifera (Coconut) Oil,Dipropylene Glycol,Disodium EDTA,Glycerin,Lactic Acid,Magnesium Chloride,Magnesium Nitrate,Methylchloroisothiazolinone,Methylisothiazolinone,Parfum (Fragrance),Pentylene Glycol,Propylene Glycol,Sine Adipe Lac (Nonfat Dry Milk),Sodium Chloride,Trideceth-9,Coumarin,Linalool
  Read more at http://www.boots.com/en/TRESemme-Botanique-Nourish-Replenish-Conditioner-500ml_1795456/#BgZDYRFAhuEOl72C.99

  • Reply Stina 6 april, 2016 at 16:21

   Hej Sofia,

   Den är godkänd. Använd gärna Produktkollen nästa gång så får du svar direkt.

   Kram Stina

   • Reply Sofia 10 april, 2016 at 22:06

    Tack så mycket! Och taack för att du skapat produktkollen!

 • Reply Lucia 12 april, 2016 at 20:41

  Hej! Jag undrar över lushbalsam. Veganese, marilyn, american cream osv innehåller ju sulfater, ska man inte undvika det? Eller är det ok ändå?
  mvh Lucia :)

  • Reply Stina 18 april, 2016 at 12:34

   Hej Lucia,

   Sulfater behöver du bara undvika i schampon. I balsam är det väldigt små mängder och som hjälpmedel för att andra ämnen ska komma till sin rätt. Så du kan använda balsamen från Lush utan problem.

   Kram Stina

 • Reply Zara 13 april, 2016 at 20:58

  Hej Stina!
  Jag tänkte testa denna metod och har några frågor. Jag skulle vilja använda miljövänlig val och undrar om det finns några torrschampon som är godkända isådanafall. Jag vill gärna att de inte är testade på djur eller av material från djur. Jag undrar också om både vårdande och tvättand är under samma rubrik eller om det vårdande är under inpackning.

  Jag denna sida är väldigt bra och hjälpsam. Tack! <3

  • Reply Stina 18 april, 2016 at 12:49

   Hej Zara,

   I europa testar man inte skönhetsprodukter på djur men man kan göra det i övriga delar av världen. Jag har själv inte jättestor koll på vilka märken som är okej eller inte i denna frågan. När det gäller balsam så är vårdande och tvättbalsam blandade i den här listan. HÄR kan du hitta samma produkter med bättre sortering.

   Kram Stina

  • Reply Milla 1 maj, 2016 at 20:40

   Liance är ett nytt märke som är svensktillverkat och icke djurtestat, säljs på typ dollarstore och Ö&B

 • Reply Lina 13 april, 2016 at 21:25

  Hej Stina!
  Har tänkt ganska länge på att börja med balsammetoden. Har tidigare skadat mitt hår med plattång vilket gjorde att jag började tappa mitt hår. I alla fall så undrar jag om Syoss Balsam Silicon Free är ett godkänt balsam för balsammetoden?

  Tack på förhand!

  • Reply Stina 18 april, 2016 at 12:49

   Hej Lina,

   Du får återkomma med en innehållsförteckning så kan jag svara på det.

   Kram Stina

 • Reply Zara 17 april, 2016 at 18:21

  Hej! Jag undrar också om Barnängen vårdande q10 balsam är ett vårdande eller tvättande balsam? En till fråga vet du om EDGE natural haircare är ett godkänd balsam

  • Reply Stina 18 april, 2016 at 13:23

   Hej Zara,

   Du måste ha med innehållsförteckningen när du frågar om produkter, omöjligt för mig att svara på annars.

   Kram Stina

 • Reply Annika 19 april, 2016 at 22:45

  Hej!

  Har du någon favorit när det gäller godkända värmeskydd? Tack på förhand!

  • Reply Stina 20 april, 2016 at 10:54

   Hej Annika,

   Jag gillar Blowout och Instant Repair från Living Proof.

   Kram Stina

   • Reply Annika 20 april, 2016 at 11:04

    Tack för snabbt svar, och tack för en helt fantastisk hemsida!

 • Reply Jenni 21 april, 2016 at 15:05

  Jag har ett schampo (daxxin) som ska vara utan sulfater, parabener, silikoner, ftalater, färgämnen och nanopartiklar. Är det lika bra som att använda balsam eller förstör det håret på något sätt? Har väldigt svårt att hitta ett balsam som inte torkar ut min hårbotten och det här schampot verkar bra för torr hårbotten, men vill ju inte sluta med bm om det är sämre för håret med det där schampot. Schampots innehållsförteckning :
  Aqua, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Lauryl Glucoside, Disodium Undecylenamido Mea-sulfosuccinate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycol Distearate, Guar Hydroxypropyltrimonium Colorado, Piroctone Olamine, Cocamidopropyl Betalde, Laureth-4 Sodium Chloride, Citric Acid,Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Former Acid, Parfum

  • Reply Stina 22 april, 2016 at 13:09

   Hej Jenni,

   Ett schampo kommer aldrig vara lika återfuktande för håret som ett balsam. Men fungerar det inte för dig så är det ju värt att byta. Du kan komplettera med en inpackning om du tycker håret blir torrare av schampot. Det ser ut att vara okej som sls-fritt. Vad använder du för balsam som du tycker torkar ut hårbotten?

   Kram Stina

   • Reply Jenni 22 april, 2016 at 21:35

    Tack! Jag har testat några olika bla Coop xtra, garant såklart och nu har jag Urtekram rose som jag spätt ut med lite vatten för att det var så svårt att få det ur håret när det inte var utspätt.

    • Reply Jenni 22 april, 2016 at 21:35

     Har du några bra tips på tvättbalsan för torr hårbotten?

    • Reply Stina 26 april, 2016 at 14:26

     Du skulle kunna prova att använda ett mer vårdande balsam och se om det blir bättre. Annars är det nog bättre som du säger att byta till sls-fritt, eller i alla fall variera mellan de båda.

     Kram Stina

 • Reply Rebecca 23 april, 2016 at 16:48

  Hej! Jag undrade om du vet om några silverbalsam som är godkänd för balsammetoden? Jag har färgar mitt hår för länge sedan och färgen har gått ut och nu ser mitt hår extremt orange/gult ut, men jag tänkte att det sliter mindre på håret att använda silverbalsam än att bleka det, eller?
  Finns det annars någon färgbomb du skulle rekommendera?

  • Reply Stina 26 april, 2016 at 15:56

   Hej Rebecca,

   HÄR hittar du godkända silverprodukter.

   Kram Stina

 • Reply Lovisa 25 april, 2016 at 12:02

  Hej!
  Jag har länge använt balsamet från TRESemmé (Naturals Nourishing Moisture Conditioner) som finns på din lista över godkända balsam. Detta balsam har passat mitt hår extremt bra men det har tyvärr utgått nu. Jag har försökt kollat något annat från detta märke men hittar inget bra. Vet du något som dem har ersatt det med?

  • Reply Stina 26 april, 2016 at 16:01

   Hej Lovisa,

   Det har ersatts av BOTANIQUE Nourish & Replenish Conditioner.

   Kram Stina

   • Reply Jennie 23 maj, 2016 at 10:01

    Har lite samma problem som Lovisa var supernöjd med TRESEMMÉ NATURALS CONDITIONER haft det nu i snart 3 år. Nu när det utgick bytte jag till BOTANIQUE Nourish & Replenish Conditioner och uplever att jag lossar massor med hår, samt att håret är fetare på detta nya. Tips tips på något annat som liknar det som har utgått?

    • Reply Stina 26 maj, 2016 at 11:08

     Hej Jennie,

     Har inget tips på ett exakt liknande byte, men kanske Garant Såklart? Annars får du nog prova ett lättare balsam, till exempel Gariner Fructis Pure Volume eller liknande ifall håret blir fett.

     Kram Stina

 • Reply Emma 26 april, 2016 at 20:19

  Hej!
  Jag använder Barnängen Aloe Vera Yoghurt Balsam som tvättbalsam till hårbotten och The Body Shop Rainforest Radiance som vårdande balsam till resten av håret,, tror du att det blir bra?? :)

  • Reply Stina 26 maj, 2016 at 09:37

   Hej Emma,

   Det låter jättebra att börja med, känner du sen att håret kanske är lite torrt eller så är det ju bara att du byter balsam när den första flaskan är slut.

   Kram Stina

   • Reply Irma 14 juli, 2016 at 21:32

    Hej i ett tidigare inlägg fr 2014 står det att detta balsam från barnängen inte är godkänt. Vad är det som gäller? ?

    • Reply Stina 15 juli, 2016 at 13:02

     Hej Irma,

     De kan ha bytt ingredienser sedan dess, nu är det i alla fall godkänt.

     Kram Stina

 • Reply Undrar 27 april, 2016 at 22:05

  Hej! Stämmer det att man kan använda Garnier Fructis Pure Volume som både tvättbalsam och vårdande balsam?

  • Reply Stina 26 maj, 2016 at 09:39

   Hej,

   Jo, det skulle du kunna göra men jag tror det kommer bli för lite vård för längderna med bara det balsamet. Har du väldigt tunt, fint hår så kanske det kan fungera. Men köp hellre ett annat balsam du kan ha som vårdande.

   Kram Stina

 • Reply Ovetande 5 maj, 2016 at 13:10

  Hej, försökte googla mig fram utan resultat så jag frågar dig. Är fructis densify balsamet godkänt? :)

  • Reply Stina 26 maj, 2016 at 09:50

   Hej,

   Återkom med en innehållsförteckning så får jag kika på det :-)

   Kram Stina

 • Reply Diana 13 maj, 2016 at 09:33

  Hej! Jag undrar vilka balsam du rekommenderar för längderna, alltså det mer vårdande balsamet.

  • Reply Stina 26 maj, 2016 at 10:49

   Hej Diana,

   Svårt att rekommendera något utan att veta din hårtyp. Har du tjockt och slitet hår behöver du ett mer vårdande balsam än om du har tunt hår som lätt blir fett. HÄR kan du söka efter godkända produkter som passar din hårtyp.

   Kram Stina

 • Reply Emma 15 maj, 2016 at 20:34

  Hej! Är det här balsamet godkänt? :)
  aqua ,cetyl alcohol, cetrimonium chloride, persea gratisima, panthenol, chamomilla recutita, PEG-2 dimeadowfoamamidoethylmonium methosulfate, propylene glycol, raspberry seed oil PEG-8 esters, menthe piperita, citric acid, ethoxydiglycol, butylene glycol, glucose, bisabolol, methylparaben, propylparaben, limonene, eugenol, linalool, parfum, cl 14720, cl 45430, cl 73015, cl 15985, cl 16185, cl 28440

  • Reply Stina 26 maj, 2016 at 10:50

   Hej Emma,

   Det ser godkänt ut! :-) Vad är det för produkt?

   Kram Stina

   • Reply Emma 1 augusti, 2016 at 01:44

    Balsam från Blumin , Raspberry & mint. Finns dock bara på Lyko vad jag vet :)

 • Reply Sandra 18 maj, 2016 at 01:02

  Hej! Tänkte höra främst hur det är med balsam the Cure från LCC samt inpackningar från samma serie (the Cure). Tänkte även höra hur det är med LCC’s hårolja hydration heaven, the heat is on samt the Cure Quick dry volumizing lotion. Tycker om LCC jätte mycket och är det ända som verkligen fungerar på mig och jag har sett en förbättring men är intresserad av balsammetoden men vill gärna de om det går att behålla min LCC serie av styling, olja, balsam. Såg att hårsprayen och torrschampo var godkänt så är jätte nyfiken på de andra produkterna som jag nämnt.

  • Reply Stina 26 maj, 2016 at 11:03

   Hej Sandra,

   Om du återkommer med innehållsförteckning så kan jag kika på det, men tyvärr har de flesta produkter jag kollat på förutom torrschampot inte varit godkända. Men jag håller tummarna för dig :-)

   Kram Stina

 • Reply Elsa 30 maj, 2016 at 15:42

  Hej, jag har kört på balsammetoden i snart 4 månader men det blir ändå fett efter bara 1-2 dagar. Just nu använder jag Garnier fructis strenght and shine, men har testat 4 andra olika tvättbalsam också och av de allra flesta så ser det fett och stripigt ut redan nästa dag. Funkar inte balsammetoden på mig eller måsta jag testa ännu fler tvättbalsam och isåfall har du några tips?

  • Reply Stina 31 maj, 2016 at 08:30

   Hej Elsa,

   Använde du ett sista-schampo innan du började med balsammetoden? Använder du vårdande balsam eller stylingprodukter som inte är godkända? Det ska inte ta så lång tid för håret att anpassa sig, men sen får man också räkna med att om man har en fetare hy och hårbotten så kommer håret bli fett snabbare. Ett bra tips är att använda ett torrschampo mellan tvättarna. Tänk också på att du tvättar håret ordentligt, massera hårbotten minst en minut, använd rikligt med balsam så du känner att det är krämigt och ha gärna i lite vatten för att ”löddra” upp balsamet. Lycka till! :-)

   Kram Stina

   • Reply Elsa 31 maj, 2016 at 23:15

    Jag använde ett sista-schampo innan jag började och har bara använt godkända produkter. Jag har varit noggrann med tvättarna men har dock blött upp håret innan jag använt balsam, är det fel? Tycker inte heller att torrschampo hjälper, funkar en stund men sedan är det likadant igen, men har bara testat batistes torrschampon. Tack!!:))

    • Reply Elsa 5 juni, 2016 at 12:07

     Jag upplever också att jag har fått mer slitet hår nu vilket jag aldrig fick innan jag började med balsammetoden, vad gör jag för fel och bör jag sluta med det?

     • Stina 7 juni, 2016 at 13:47

      Håret blir aldrig mer slitet när du använder balsammetoden, dock kan du märka av att det redan är slitet eftersom du inte längre tillför silikoner som får håret att se ut att vara i bättre kvalitet än vad det egentligen är. För att få bättre kvalitet på håret måste du använda ett bra vårdande balsam, gärna komplettera med en bra inpackning och så toppa håret regelbundet.

      Kram Stina

     • Elsa 7 juni, 2016 at 16:52

      Okej tack för svar men ska man blöta håret innan man använder balsam eller inte? Får verkligen inte detta å funka, inget tvättbalsam som jag testat har funkat och har testat 6 olika nu. Direkt mitt hår har torkat så är det lite oljigt som att balsamet är kvar i håret, trots att jag sköljt ut noggrant och använder godkända produkter. Är nära på att sluta med balsammetoden snart eftersom jag inte får det att funka, vill så gärna att det ska fungera men vet inte hur jag ska göra :((

     • Stina 8 juni, 2016 at 09:41

      Håret ska vara blött när du tvättar det med balsam, precis som när du tvättar med schampo. Du ska ha i rikligt med balsam i hela hårbotten och använda fingrarna för att massera i minst en minut. Ha i lite extra vatten för att löddra upp balsamet. När du masserat/tvättat i en minut så sköljer du igenom håret ordentligt samtidigt som du använder händerna och ”masserar” ut balsamet från håret. Det ska kännas rent och fritt från balsam innan du slutar skölja. Om du inte får det rent då så använder du fel produkter eller så har du kvar förbjudna ämnen i håret. Lycka till!

      Kram Stina

     • Elsa 8 juni, 2016 at 22:37

      Okej, tack så hemskt mycket för alla svar jag fått, jag fortsätter kämpa på;)))

 • Reply Klara 2 juni, 2016 at 21:12

  Hej!
  Jag tänkte höra med dig om coop X-tras balsam fortfarande fungerar trots byte av förpackning,tänkte om de bytt ut ingredienserna också!
  Innehåll: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride,PEG-7 glyceryl cocate, citric acid, parfum, sodium benzoate,potassium sorbate,konserveringsmedel.

  Tack på förhand!

  • Reply Stina 7 juni, 2016 at 13:39

   Hej Klara,

   Det ser ut att fortfarande funka bra! :-)

   Kram Stina

 • Reply Sandra 3 juni, 2016 at 13:52

  Hej Stina. Jag har Matrix Total Results: Hello Blonde och jag undrar om den är ok för balsammetoden?

  Innehållsförteckning: Vatten, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Stearyl Alcohol, Quaternium-87, Behentrimonium chloride, Amodimethicone, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Parfum, Candelilla cera / candelilla wax, Isopropyl alcohol, Methylparaben, Panthenol, Trideceth-6, Chlorhexidine dihydrochloride, Linalool, Benzyl salicylate, Limonene, Benzyl alcohol, Butylphenyl methylpropional, Cetrimonium chloride, Hexyl cinnamal, Citronellol, Chamomilla recutita extract / matricaria flower extract, Sodium hydroxide, Cl 60730 / ext. Violet 2, Cl 14700 /Red 4 (F.I.L D53744/1)

  Otroligt tacksam för svar ?

  • Reply Stina 7 juni, 2016 at 13:39

   Hej Sandra,

   Det innehåller silikon, så tyvärr funkar det inte! Använd gärna Produktkollen nästa gång så får du svar direkt :-)

   Kram Stina

   • Reply Sandra 14 juni, 2016 at 09:18

    Hej Stina. Tack för svar.

    För mig fungerar inte produktkollen, den visar felmeddelande ☺

    • Reply Stina 14 juni, 2016 at 18:14

     Det var ju inte bra! Vad står det för något då?

 • Reply Nelly 9 juni, 2016 at 20:27

  Hej, har du tips på tvättbalsam? Jag får oljigt hår efter ca 2 dagar och undrar om du har något bra tips?

  • Reply Stina 13 juni, 2016 at 12:32

   Hej Nelly,

   HÄR har du ett urval av godkända tvättbalsam. Använd gärna ett torrschampo mellan tvättarna om du tycker att håret blir fett fort :-) Hoppas att det blir bättre!

   Kram Stina

 • Reply Sandra 9 juni, 2016 at 21:09

  Hej Stina! Jag undrar om Argan Oil Of Morocco (förpackningen är blå) funkar när man använder balsammetoden? Tacksam för svar :)

  • Reply Stina 13 juni, 2016 at 12:33

   Hej Sandra,

   Du måste skriva med innehållsförteckningen, annars kan jag inte hjälpa dig!

   Kram Stina

 • Reply Ella 10 juni, 2016 at 19:07

  Hej Stina! Jag såg en gång på Therese Lindgens video om hur hon tvättade sitt hår med balsammetoden. Då tog hon i tvättbalsamet och lät det verka i 10 minuter. Efter det har jag också gjort det och tycker det funkar bra! Men sedan läste jag i dina kommentarer att tvättbalsamet bara ska sitta i i någon/några minuter, har jag gjort fel? Ska jag fortsätta som jag gör eller inte?

  • Reply Stina 13 juni, 2016 at 12:37

   Hej Ella,

   Det finns inga rätt och fel, antingen sköljer du ur det direkt när du tvättat klart eller så låter du det sitta kvar och verka. Jag gör lite olika så det är inget som är skrivet i sten utan gör som du känner :-)

   Kram Stina

 • Reply Erika 11 juni, 2016 at 20:01

  Hej Stina!
  Jag tänkte börja med balsammetoden och läste i kommentarer om shampoo att shampoot jag använder nu är godkänt för sista tvätten. Så det skulle ju vara grymt om mitt balsam också funkade eller om annat balsam jag har hemma funkar.

  Sachajuan, Dry Hair Conditioner – Aqua, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Glycerin, Propylene Glycol, Behentrimonium Chloride, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Persea Gratissima Oil, Glycereth-2 Cocoate, Dioleyethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Cetearyl Ethylhexanoate, Phenoxyethanol, Parfum, Dimethicone, Laureth-8, Succinoglycan, Sodium Chloride, Isopropylmyristate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Hexyl Cinnamal.

  L’oréal Elvital, anti-breakage – AQUA / WATER, CETYL ALCOHOL, GLYCERIN, AMODIMETHICONE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, STEARYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE,TRIDECETH-6, CHLORHEXIDINE DIHYDROCHLORIDE, LIMONENE, ISOPROPYL ALCOHOL, 2-OLEAMIDO -1,3-OCTADECANEDIOL, DIPALMITOYLETHYLHYDROXYETHYLMONIUM METHOSULFATE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, MYRISTYL ALCOHOL, CETYL ESTERS, CETEARYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE,BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRIC ACID, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, GLYCERYL LINOLEATE, GLYCERYL OLEATE, GLYCERYL LINOLENATE,PARFUM / FRAGRANCE. (F.I.L. C42783/1).

  • Reply Stina 13 juni, 2016 at 12:39

   Hej Erika,

   Båda produkterna innehåller silikon, så tyvärr måste du byta ut dem om du ska börja med balsammetoden. Använd gärna Produktkollen nästa gång så får du svar direkt :-)

   Kram Stina

 • Reply Elin 12 juni, 2016 at 19:39

  Hej! Hittade just den här sidan och blev väldigt sugen på att börja genast! Har dock ett nyköpt schampoo med dimethicone i så det känns ju lite tråkigt. Känner mig snål och undrar om man kan använda vanlig gel/flytande tvål som sista-schampo? Och så undrar jag om mitt ävenledes nyköpta balsam är okej, det är Garnier Fructis Pure Shine (säljs i Belgien, jag har inte sett det i Sverige) med följande ingredienser:
  aqua, cetearyl alcohol, distearoylethyl hydroxyethylmonium, methosulfate, octyldodecanol, zea corn starch, niacinamide, tocopherol, saccharum officinarum extract, acerola frutit extract, camelina sativa seed oil, camellia sinensis leaf extract, benzoic acid, linalool, caprylyl glycol, capric triglyceride, apple fruit extract, pyridoxine hci, citric acid, citrus medica limonum peel extract, prunus armeniaca kernel oil, hexyl cinnamal, parfum.

  Tack på förhand!
  Elin

  • Reply Stina 13 juni, 2016 at 12:41

   Hej Elin,

   Jag skulle rekommendera att du köper ett billigt sista-schampo, det finns godkända för 20 kr/flaskan. Det är bra att ha hemma ifall du får någon produkt som inte är godkänd i håret. Balsamet ser godkänt ut :-)

   Kram Stina

 • Reply Jennifer 13 juni, 2016 at 17:11

  Hej! undrar om följande produkter är godkända:

  TRESemme Naturals Nourishing Moisture Conditioner 750ml (Som tvättbalsam)
  Aqua, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Persea Gratissima Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Brassica Campestris/Aleurites Fordi Oil Copolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, Behentrimonium Chloride, Parfum, Sodium Chloride, PEG-150 Distearate, Dipropylene Glycol, Alcohol, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Lactic Acid, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Benzyl Alcohol, Citronellol, Limonene, Linalool

  BJÖRN AXEN CERTIFIED ORGANIC SENSITIVE SCALP DEEP CONDITIONER (Som vårdande balsam)
  Aqua, Tilia Platyphyllos Flower Extract*, Cetearyl Alcohol, Brassicyl Isoleucinate Esylate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Brassica Alcohol Cyperus Esculentus Root Oil*, Lavandula Angustifolia Oil, Ethyl Lauroyl, Arginate HCL, Arginine, Biosaccharide Gum-1, Helianthus Annuus Extract Citrus Aurantifolia Fruit Extract*, Persea Gratissima Fruit Extract*, Ficus Carica Fruit Extract*, Trigonella Foenum-Graecum Seed Extract* Lamium Album Flower Extract*, Pinus Sylvestris Leaf Extract*, Arctium Majus Root Extract*, Anthemis Nobilis Flower Extract*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Hedera Helix Leaf Extract*, Allium Sativum Bulb Extract*, Citric Acid Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Glyceryl Caprylate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

  Nutri-Silky Treatment Shampoo (Som sista schampo)
  aqua/water/eau, ammonium lauryl sulfate, glycol stearate, cocamidopropyl betaine, ppg-3 myristyl ether, polyacrylate-1 crosspolymer, avena sativa (oat) kernel flour, sodium benzoate, parfum/fragrance, glyceryl oleate, coco-glucoside, polyquaternium-10, panthenol, citric acid, guar hydroxypropyltrimonium chloride, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed wheat protein, polyquaternium-7, amyl cinnamal, salicylic acid, linalool, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, cinnamyl alcohol, phenoxyethanol, isoeugenol, hydroxycitronellal, benzalkonium chloride

  Undrar även om det bara går att använda ett tvättbalsam, och ibland ta en inpackning? Eller är det viktigt att man alltid använder sig av båda vid varje tvätt?

  Går det bra att använda sig av balsammetoden precis efter att man ha tonat håret?

  Tack!

  • Reply Stina 14 juni, 2016 at 18:13

   Hej Jennifer,

   Alla tre produkter är godkända, i alla fall de första två ska stå med på listorna och då behöver du inte fråga om dem :-) Hur menar du att du ibland ska ta en inpackning? Det får du ta istället för vårdande balsam i så fall, det blir nog lite för vårdande att tvätta med en inpackning.
   HÄR kan du läsa mer om vad man ska tänka på när man färgar eller tonar håret.

   Kram Stina

 • Reply Lisa 13 juni, 2016 at 22:04

  Hej:) Jag skulle vilja ha ett tips på ett vårdande balsam som jag kan ha i längderna som är lite billigare som man typ köper på ica. Just nu har jag Garnier respons ”honey treasures”. Funkar den till balsammetoden? Superbra blogg! Kram

  • Reply Stina 14 juni, 2016 at 18:14

   Hej Lisa,

   HÄR kan du söka efter produkter som passar dig i olika prisklasser. Har du frågor om speciella produkter måste du skriva med innehållsförteckningen.

   Kram Stina

 • Reply vilma 14 juni, 2016 at 09:52

  hej! Jag undrar ifall några balsam från bedhead är godkända för no poo- metoden?
  Med vänlig hälsning Vilma

  • Reply Stina 14 juni, 2016 at 18:15

   Hej Vilma,

   Återkommer du med innehållsförteckningen så kan jag hjälpa dig att kolla det :-)

   Kram Stina

 • Reply Lisa 14 juni, 2016 at 15:03

  Funkar barnängens balsam till balsammetoden verkligen? har hört att dom inte ska det :)

  • Reply Stina 14 juni, 2016 at 18:16

   Hej Lisa,

   Var någonstans har du hört det? Den funkar med balsammetoden.

   Kram Stina

 • Reply Tessan 14 juni, 2016 at 19:48

  Hej!

  Är detta silver shampoo från Waterclouds godkänt? :)

  Aqua, Sodium LaurethiSulfate, Cocamidopropyl Betaine,iSodium Laureth Sulfate/GlycollDistearate/Cocamide-DEA, Glycereth-2 Cocoate,lPEG-4 Rapeseedamide, Glycerin,iCaprilic/Capric triglyceride LimoniumlGerberi Extrac, HydroxypropyllGuar, Parfum (Fragrance),iPhenoxyethanol, Caprylyl Glycol,lAcid Violet 43,lMica Powder, CitriclAcid, Sodium Chloride..

  • Reply Stina 15 juni, 2016 at 11:08

   Hej Tessan,

   Det är okej att använda som sista-schampo :-)

   Kram Stina

 • Reply Izabella 15 juni, 2016 at 22:19

  Hej Stina!

  Är detta balsam okej att använda som balsam i längderna?

  Fudge Daily Mint Conditioner: Aqua (water), cetyl alcohol, cetearyl alcohol, behentrimonium methosulfate, c10-40 isoalkylamidopropylethyldimonium ethosulfate, menthyl lactate, hydrolysed wheat protein-pg propyl silanetriol, isopropyl myristate, glycerin, parfum, cetearyl alcohol, ceteareth-20, stearalkonium chloride, iodopropynyl butylcarbamate, diazolidinyl urea, propylene glycol, stearyl alcohol, keratin, hydrolysed keratin, panthenol, mentha piperita (peppermint) oil, citric acid, creatine, dimethlypabamidopropyl laurdimonium tosylate, propylene glycol stearate, hydrolysed silk, guar hydroxypropyltrimonium chloride, lawsonia inermis (henna) extract, barosma betulina root extract, glycerine, paullinia cupana seed extract, ppg-26-buteth-26, butylene glycol, biotinyl tripeptide, apigenin, oleanolic acid, peg-40 hydrogenated castor oil, tetrasodium edta, moringa pterygosperma seed extract, glycerine, triethanolamine.

  • Reply Stina 16 juni, 2016 at 10:05

   Hej Izabella,

   Det är godkänt! :-)

   Kram Stina

 • Reply Dina Wursé 19 juni, 2016 at 19:11

  Hej hej!
  Igår började jag med balsammetoden, jag använde mig utav Åhléns egna schampoo som sista tvätt & sedan så använde jag mig utav Olives vårdande balsam & deras hårinpackning. Jag använde deras vårdande balsam på större delen av huvudet & hårinpackning i längderna. Dock gjorde jag nog fel då man ska ha tvätt balsam i hårbotten & inte ett vårdande. Hela dagen idag så har mitt hår varit väldigt ”tungt” & sett oljigt ut, beror det på att jag hade ett vårdande balsam i hårbotten eller för att jag inte var van? Om det beror på det så undrar jag om jag kan tvätta om håret idag med mitt tvätt balsam från Coop som jag köpte eller måste jag vänta några dar så att det inte slits ut? Kan jag isåfall bara använda det nya balsamet direkt eller måste jag tvätta bort det gamla med sista tvätt- schampoot först? Förlåt för flummig kommentar men hoppas du förstår min frågor iallafall.. :)

  • Reply Stina 21 juni, 2016 at 12:47

   Hej Dina,

   Ja, jag skulle tro att ditt hår är fett för att du använt ett för tungt balsam i hårbotten. Det kan också bero på att du inte tvättat ordentligt. Tänk på att du ska använda rikligt med balsam och massera hårbotten i minst en minut. Kom också ihåg att skölja hela håret ordentligt så att du känner att det inte finns kvar några produktrester i håret. Det går bra att tvätta håret varje dag med balsammetoden, även om det inte kommer behövas när håret vant sig. Är du säker på att alla produkter du använt är godkända? Du använder inga stylingprodukter?

   Kram Stina

 • Reply Linnea 20 juni, 2016 at 12:13

  Hej jag har använt balsamet Garnier respons balsam original med nektar.. Funkar det till balsam metoden, och till vilken del längderna eller hårbotten? Sedan undrar jag var man ska ha coops balsam? Längderna eller hårbotten, fungerar det bra att använda dessutom? Och en sista fungerar garnier respons shampoo att använda som sista tvätten shampoo? Förlåt för mycket frågor men tacksam för svar❤️

  • Reply Stina 21 juni, 2016 at 12:49

   Hej Linnea,

   Om du har några som helst produktfrågor så måste du skriva med innehållsförteckningen, annars är det omöjligt för mig att svara på dina frågor.

   Kram Stina

   • Reply Linnea 23 juni, 2016 at 11:59

    Okej tack för svar är inte hemma just nu men skriver innehållsförtäckningarna när jag kommer hem❤️

 • Reply Emily 22 juni, 2016 at 07:42

  Hej! Jag undrar om Every day shea conditioner är godkänd?

  Butyrospermum parkii (shea) leaf* aqueous extract, butyrospermum parkii (shea) butter*, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, emulsifying wax, stearic acid, phenoxyethanol, aromatic passion fruit extract, potassium sorbate

  Tack på förhand! :)

  • Reply Stina 22 juni, 2016 at 18:55

   Hej Emily,

   Den ser ut att vara godkänd :-)

   Kram Stina

 • Reply Matilda 23 juni, 2016 at 13:55

  Ser det här okej ut?
  WATER, STEARYL ALCOHOL, SILICONE QUATERNIUM-26, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, CETYL ALCOHOL, FRAGRANCE, BENZYL ALCOHOL, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID, PANTHENOL, PANTHENYL ETHYL ETHER, HISTIDINE, LYSINE HCL, METHYL TYROSINATE HCL, NIACINAMIDE, CAFFEINE, SODIUM HYDROXIDE, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, YELLOW 5, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, RED 33, METHYLISOTHIAZOLINONE, BLUE 1.

  Är fundersam på ”SILICONE QUATERNIUM-26” men tycker att det är svårt att hitta info om det.

  • Reply Stina 27 juni, 2016 at 13:34

   Hej Matilda,

   Hittar ingen info om just Silicone Quaternium-26, men ett likadant ämne fast med andra siffror i slutet sägs vara vattenlösligt. Har du produkten hemma kan du ju testa, annars hade jag nog köpt någon annan som man är säker på är godkänd :-)

   Kram Stina

 • Reply Alicia 23 juni, 2016 at 18:18

  Vi börja använda veganska hårprodukter och vet att Urtekam är det, men vilket kan jag använda som ”tvättbalsam” och vilket som vårdandebalsam?

  • Reply Stina 27 juni, 2016 at 13:38

   Hej Alicia,

   Det beror på din hårtyp och dess kvalitet, kan vara så att de bara funkar som tvättbalsam eller bara som vårdande. Oftast behöver man använda balsam från olika märken/prisklasser för att få ett bra resultat.

   Kram Stina

 • Reply kolan 25 juni, 2016 at 20:32

  Hej!! har gjort sista tvätten och använde (miado professinals ultra care shampoo) och det innehlålller bara sulfat inte något annat som du skrev där!! eller är det fel shampoo??

  fråga 2: och till balsam använder jag fabulous fruit balsam, gå det bra med den eller inte snälla vill ha ett svar!!!

  • Reply Stina 27 juni, 2016 at 13:50

   Hej Kolan,

   Har du frågor om produkter så måste du skriva med hela innehållsförteckningen, annars kan jag inte hjälpa dig.

   Kram Stina

   • Reply kolan 27 juni, 2016 at 18:39

    Hej Stina! ska jag skriva vad de innehåller??
    BALSAMET= aqua, cetyl, alcohol ,cetrimonium chloride, vaccinium myrtillus fruit/leaf extrackt, citrus limon fruit extract, parfum, phenethy alcohol, ppg-2 ether, methylisothiazolinonen, disodium EDTA.
    det är balsamet jag använder är det ok??

    2. SISTA SHAMPOOT= aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, cocamide dea, glycerin, sadium chloride,glycol distearate, parfum,peg-7m,citric acid, disodium edta,dmdm hydantoin, hydrolyzed whrat proteins,simmondsia chinensis seed axtract.
    det är den sista shampoot jag använde är det ok eller inte!!! Mvh/Kolan<3

    • Reply Stina 28 juni, 2016 at 12:44

     Både balsamet och sista-schampot ser okej ut :-)

     Kram Stina

     • kolan 28 juni, 2016 at 12:58

      Hej!! tack!! så kan jag använda de då?
      2: när ska man klippa sig eller ska man inte klippa sig??

 • Reply Maria 26 juni, 2016 at 09:58

  Hej!
  Jag har tänkt börja med balsammetoden och undrar om de du nämnde som tvättbalsam, är det de som ersätter schampo? Och vårdande, är det typ inpackning?

  • Reply Stina 27 juni, 2016 at 13:55

   Hej Maria,

   Tvättbalsam ersätter schampo precis som du säger. Vårdande balsam ”ersätter” ditt vanliga balsam. Sen kan du komplettera med en inpackning om det behövs :-)

   Kram Stina

 • Reply Linnéa 29 juni, 2016 at 16:35

  Tycker du att Burt’s Bees very volumizing balsam är bäst som tvättbalsam eller vårdande balsam???

  • Reply Stina 4 juli, 2016 at 16:15

   Hej Linnéa,

   Beror helt på din hårtyp :-) Men skulle säga lätt vårdande.

   Kram Stina

 • Reply sara 30 juni, 2016 at 09:15

  Hej! Jag har använt Tresemme Nourishing Naturals länge, men nu verkar det ha utgått. Funkar det med Tresemme Botanique eller är den inte godkänd? Stort tack på förhand.

  • Reply Stina 4 juli, 2016 at 16:18

   Hej Sara,

   Den nya varianten är godkänd! :-)

   Kram Stina

 • Reply Louise 30 juni, 2016 at 13:44

  Hej,

  Jag undrar över ett nytt balsam från Faith in Nature som heter Brave Botanicals, Kiwi.
  Tacksam för svar:)

  • Reply Stina 4 juli, 2016 at 16:18

   Hej Louise,

   Återkom med innehållsförteckningen så kan jag kika :-)

   Kram Stina

 • Reply Maja 30 juni, 2016 at 17:57

  Hej!

  Jag har tänkt att börja med balsammetoden och undrar ifall man kan använda Maria Nilas balsam?

  Det innehåller: aqua, cetearyl alcohol, PPG-3 benzyl ether myristate, behentrimonium chloride, polyglyceryl-3 polyricinoleate, stearamidopropyl dimethylamine, helianthus annuus seed oil, bambusa vulgaris extract, cetrimonium chloride, dimethicone, amodimethicone, morpholinomethyl silsesquioxane copolymer, punica granatum seed extract, trideceth-5, dimethiconol, glycerin, propylene glycol, moringa pterygosperma seed oil, olea europaea (olive) oil, linoleamid PG-dimonium chloride phosphate dimethicone, retinyl palmitate/carrot polypeptide & ascorbic acid/orange/ citrus limon/ citrus aurantilfolia pylopeptides & tocopherol/wheat polypeptides, phenylpropanol, propanediol, phenoxyethanol, quaternium-95, methylisothiazolinone, dehydroacetic acid, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, sodium chloride, parfum, linalool, benzyl salicylate, lactic acid, cl 16255, cl 61585.

  • Reply Stina 4 juli, 2016 at 16:19

   Hej Maja,

   Tyvärr så innehåller det silikoner och funkar därför inte med balsammetoden. Hoppas du kan hitta ett annat balsam som passar dig här i listan.

   Kram Stina

 • Reply Annica // Guld med ADHD 30 juni, 2016 at 23:38

  Kan du hjälpa mig med ett balsam? Jag lyckas inte hitta en komplett lista med ingredienser, inte ens hos tillverkaren. Det är TIGI BedHead Urban anti-dotes recovery 2. Tror du att den skulle funka? Den enda ingredienslista jag kan hitta för produkten är denna:

  Stearamidopropyl dimethylamine – Moisturises & conditions
  Centrimonium chloride – Adds anti-static & shine properties
  Amodimethicone – Prevents colour fading & adds thermal protection
  Limonene – Smoothes the cuticle
  Dipropylene glycol – Restores & maintains hair integrity
  Peg-7 propylheptyl ether – Strengthens hair
  Dimethylamine – Calms frizz

  • Reply Stina 4 juli, 2016 at 16:20

   Hej Annica,

   Vanligtvis måste du skriva med alla ingredienser, men ser redan i den här korta listan att den innehåller silikon (amodimethicone), så tyvärr är den inte godkänd. Vad är det för produkt? Kanske kan tipsa dig om något liknande.

   Kram Stina

 • Reply Sofie 1 juli, 2016 at 07:55

  Hej Stina!

  Jag har följt din sida ang balsammetoden och kört på den i ca 2 år.
  Men jag får det inte att fungera alltså.

  Jag använder Neutrals balsam som tvättbalsam och lite olika sorter till topparna, ibland bara tvättbalsam i hela håret. Använder även Dr. Organic’s SLS-fria schampo (granatäpple) in i mellan. Oavsett vad jag använder så blir håret fett till nästa dag ändå.
  Jag försöker dock använda Batiste torrschampo varannan dag, men jag behöver använda ganska mycket för att få bort det feta.
  Jag har googlat ang hur man skall använda torrschampo och göra och insåg att jag nog gjort fel ett längre tag. Märkte att jag liksom fjällade ifrån hårbotten – troligtvis hade jag kvar torrschampo. Fick bukt på det men det fungera ändå inte.

  Jag har märkt att jag inte kan använda balsam med för mycket oljor i (avokado, kokos, argan etc) som tvättbalsam för de blir för feta för min hårbotten. Neutrals är väldigt bra med så få ingredienser. Garants parfymfri är också för fet för mig.

  Har du några råd? Vad gör jag för fel tror du?

  Hälsningar Sofie

  • Reply Stina 4 juli, 2016 at 16:21

   Hej Sofie,

   Har svarat dig HÄR.

   Kram Stina

 • Reply Nathalie 1 juli, 2016 at 14:06

  Hej:) ska börja med balsam metoden, vilket balsam är mest vårdande? Har lockigt, torrt och sprött hår, ganska tjockt. Vill ha ett riktigt krämigt som verkligen mjukar upp och tar fram lockarna. Vilket passar då? Med vänlig hälsning, Nathalie

  • Reply Stina 4 juli, 2016 at 16:23

   Hej Nathalie,

   HÄR hittar du flera balsam framtagna för torrt/skadat hår. Hoppas du hittar något du tycker om :-)

   Kram Stina

 • Reply Louise 8 juli, 2016 at 11:21

  Hej, Brave Botanicals Kiwi innehåller följande:

  Aqua (Water), Cetearyl alcohol*, Shea butter ethyl esters*, Cocos nucifera (coconut) oil**, Actinidia deliciosa fruit extract*, Glycerin*, Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, Citrus aurantifolia (lime) oil*, Camelina sativa seed oil*, Persea gratissima (avocado) oil*, Panthenol, Cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein***, Distearoylethyl dimonium chloride*, Sodium PCA*, Tocopherol*, Helianthus annuus (sunflower) seed oil*, Parfum (Fragrance)*, Glyceryl stearate*, Cetrimonium chloride*, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid*, Limoneneº. , , * Botanical derived. ** Organic certified. *** Gluten free ingredient, wheat origin. º from essential oils.

  Tack på förhand:)

  • Reply Stina 11 juli, 2016 at 16:18

   Hej Louise,

   Den ser godkänd ut :-)

   Kram Stina

 • Reply Elsa 9 juli, 2016 at 19:15

  Hej! Tänkte påbörja balsammetoden och efter lite läsning och letande i hyllorna visade det sig att jag redan hade flera godkända produkter hemma. Nu undrar jag vad de olika balsamen lämpar sig bäst för, jag har ett Nordic Birch balsam från urtekram, passar det som vårdandebalsam eller som tvättbalsam? Samma fråga gäller American Cream från Lush, vad passar den som?

  • Reply Stina 12 juli, 2016 at 15:54

   Hej Elsa,

   Skulle tro att Urtekram-balsamet passar bäst som tvätt, fast det beror lite på ditt hår, det kan vara för vårdande. American Cream skulle jag säga är ett vårdande balsam.

   Kram Stina

 • Reply Amanda 10 juli, 2016 at 15:11

  Hej, jag ska börja med balsammetoden tänkte jag, hur vet ja vilket balsam man ska ha för tvätt å det andra ”tyngre”? Tips på nått?

  Har blont inte jätte risigt hår och ganska tjockt :)
  Kram

  • Reply Stina 12 juli, 2016 at 15:56

   Hej Amanda,

   HÄR kan du läsa mer om skillnaderna mellan tvättbalsam och vårdande balsam. Lycka till!

   Kram Stina

 • Reply Camilla 16 juli, 2016 at 13:42

  Hej!

  Jag undrar om Maria Nila Palett True Soft Argan Oil fungerar med balsammetoden? Innheåller: Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Crambe Abyssinica Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Canola Oil. Parfum, Benzyl Alcohol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Benzyl Salicylate, Citronellol.

  Sedan undrar jag över att BRA ( spelar ingen roll om det är dyrt) vårdande balsam för mitt tunna och sönderblekta hår?

  Tack på förhand :)

  • Reply Stina 18 juli, 2016 at 09:34

   Hej Camilla,

   Tyvärr så innehåller den silikon och fungerar därför inte ihop med balsammetoden. Använd gärna Produktkollen nästa gång så får du svar direkt. Jag tycker om Perfect Hair Day från Living Proof.

   Kram Stina

   • Reply Sandra 28 augusti, 2016 at 22:59

    Hej Stina!

    Är detta balsam godkänt?

    Ingredients (INCI): Aqua (destillerat vatten) Olea Europea Fruit Oil** (olivolja) Cocos Nucifera Oil** (kokossmör) Butyrospermum Parkii Butter** (sheasmör) Cetyl Alcohol* (vegetabilisk stabiliserare) Stearamidopropyl Dimethylamine* (vegetabilisk emulgering) Glycerin* (vegetabilisk fuktbindare) Panthenol* (D-pantenol Pro B-5 vitamin) Phenoxyethanol, Decy- lene Glycol,1,2-Hexanediol (mild konservering) Parfum** (eterisk olja: ylang ylang, litsea cubeba) Guar Hydroxy Propyltrimonium Chloride* (guarmjöl) Rosmarinus Officinalis Leaf Extract; Helianthus Annuus Seed Oil** (rosmarin antioxidant). *vegetabilisk/ vegetabiliskt ursprung, **från ekologisk odling

    Tack :)

    • Reply Stina 6 september, 2016 at 10:12

     Hej Sandra,

     Ja, det ser godkänt ut. Använd gärna Produktkollen så får du svar direkt.

     Kram Stina

  1 4 5 6 7 8

  Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: