Tips

7 tips för att se yngre ut

Alla behöver vi dem någon gång, knepen som trollar bort åren från ansiktet. Dessa tips funkar självklart kanonbra även om du inte vill se yngre ut, utan bara snyggare!

Ögonbryn, ögonbryn, ögonbryn!

Det absolut viktigaste om man vill vrida tillbaka klockan. Ögonbrynen är ansiktets inramning, det drar blickarna till ögonen och ett par definerade ögonbryn ger en känsla av ett mini-ansiktslyft. När man blir äldre bleknar brynen och då är det lätt att börja slarva med plockningen. Färga brynen eller fyll i dem med penna eller skugga och plocka dem i en form som framhäver ansiktsdragen.

Sudda ut kråksparkarna

Ja, nästan i alla fall. Använd ett puder som ger ett mjukt fokus åt ansiktet och minskar intrycket av fina linjer och synliga porer (jag rekommenderar Silke från Queens & Shadows).

Håll läpparna på plats

När man får rynkor runt munnen så är det lätt att läppstiften eller läppglansen börjar rinna. Lös det lätt genom att använda en läppenna, antingen i samma färg som läppstiftet eller i den egna läppfärgen. Få det att sitta ännu bättre – pudra försiktigt över läppennan innan du applicerar läppstift.

Lager-på-lager

Ung hy är mycket mer förlåtande än äldre hy. På en äldre hy ser man direkt när man har kakat på sminket. Jobba därför med produkterna i tunna lager och tona ut varje produkt ordentligt så det inte finns några skarvar någonstans.

Milslånga fransar

Tillsammans med ögonbrynen så blir ögonfransarna glesare med åldern. Ögonfransböjaren är din bästa vän! Använd gärna lösfransar, men tänk på att ta ett par naturliga eller trebensfransar. Varför inte testa en ögonfransförlängning?

Perfekta matchningen

Svårt att hitta rätt foundationfärg? Som äldre är det okej att bryta reglerna – lite grann. Använd hellre en foundation som är något mörkare än ljusare. Den ljusare färgen är åldrande.

Låt skarpa linjer bli mjuka

När man är äldre ska man gärna sträva efter en makeup som känns mjuk och väl uttonad. En eyeliner ger lätt ett hårt intryck, välj istället en kajalpenna som sotas till med fingret, tops eller en pensel. Ramar in ögat lika bra men på ett mycket mjukare sätt.

Vilket är ert bästa sminktips för den som vill se yngre ut?

7 tips för att se yngre ut
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: