Marknadsföring

7 tips för att få fler besökare till din blogg

Att blogga utan några läsare är inte så kul och personligen är jag väldigt trött på att alltid läsa samma gamla tips när det kommer till hur man får fler besökare. Lägg till bloggen i länkkataloger, ja visst, men gör det verkligen någon skillnad? Det kanske hjälper bloggen att komma ett steg högre på Google, men ingen människa klickar sig in i länkkataloger och vidare till just din blogg. Så därför har jag skrivit ner 7 tips som är lite ovanligare men som fungerar minst lika bra, om inte bättre än de vanliga tipsen.

Dessutom skapar de trafik som är bra för din blogg, alltså läsare som engagerar sig och kommenterar istället för att bara stänga ner bloggen efter 20 sekunder. Nyfikna? Då kör vi igång!

1. Skriv bra innehåll

Även om man får många besökare så är det viktigaste att få dem att vilja komma tillbaka. Varför vill dom det? Jo, för att du har ett bra innehåll. Det kan bero på att det är lärorikt eller inspirerande. Lägg ner mycket tid på att skapa bra innehåll och det kommer löna sig i det långa loppet.

2. Skriv list-inlägg

Precis som detta. Listinlägg är alltid bra för att locka besökare. Mitt inlägg om 89 hårtips är ett av mina populäraste här på bloggen. Välj gärna ett ojämt nummer när du skriver punkterna, det är något som gör att människor gärna läser 3, 7 eller 19 bästa tipsen om något medan 2, 6 eller 10 tips inte låter lika lockande.

3. Länka till andra

Alla tycker det är kul att bli länkade! Länkar du till andra kan de oftast via sin statistik hitta till dig och vem vet, kanske får du en länk tillbaka.

4. Tacka dem som länkar till dig

Om du märker att du fått en länk av någon, besök deras blogg eller hemsida och tacka dem via en kommentar eller ett mail. Bara ett kort meddelande räcker, det är tanken som räknas och alla gillar att få uppskattning.

5. Kommentera i forum och bloggar

Det kanske känns som reklam, men alla gör det. Hemligheten för att lyckas är att du inte gör det som reklam. Skriv inlägg och kommentarer som har med ämnet att göra. Länka inte din blogg i kommentaren eller inlägget, utan skriv bara adressen i hemsidefältet där det ska stå eller i din forumsignatur. Skriver du bra kommentarer och inlägg kommer folk att klicka sig in på din blogg utan att du behöver spamma.

6. Sprid dina inlägg

När du skrivit ett nytt inlägg kan du länka det från Facebook, Twitter och andra sociala medier. Många bloggverktyg kan göra detta automatiskt, bloggar du på WordPress kan du installera tillägget Jetpack och lägga till inställningar för delning. Du bör också göra det lätt för dina besökare att dela inläggen via sociala medier med till exempel AddThis eller liknande tillägg.

7. Dela med dig av din kunskap

Alla har vi något vi är bra på, vare sig det är smink, teckning, sport, träning eller fotografering. Ta vara på det och bli en resurs för dina läsare. Här kan du också passa på att testa nya format, om du är bra på träning kanske du kan lägga upp en video med träningstips på Youtube som du sedan bäddar in i bloggen?

8. Överleverera

Ge alltid dina läsare mer än de förväntar sig.

Vad har ni för tips för att få fler besökare?

7 tips för att få fler besökare till din blogg
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Stefan Praetorius Naurin 14 november, 2013 at 22:57

  Tack för tipsen, mycket intressanta! Jag har precis börjat blogga och letar med ljus och lykta efter bra tips.
  Med vänlig hälsning, Stefan

  • Reply Stina 15 november, 2013 at 11:24

   Kul att du gillar dom! Var inne på din blogg och kikade. Du är en jätteduktig fotograf. Lycka till med bloggen och hoppas den blir så stor som du önskar.

   Kram Stina

   • Reply Stefan Praetorius Naurin 15 november, 2013 at 13:18

    Stort tack Stina, det var roligt att läsa! Ja jag har mängder med fotografier och berättelser, så jag hoppas det finns läsare för dom. Nu är det fullt upp med förberedelser för min dotters födelsedagsfirande. Hon fyller 12 år idag och kommer snart hem från skolan. Jag lade upp ett foto och hälsning till henne i min blogg i morse, så jag hoppas hon ser det.
    Må så gott Stina och trevlig helg. Jag återvänder säkert många gånger till din blogg för inspiration och idéer.

 • Reply Julia Williamsson 28 november, 2013 at 17:43

  Tack för fina tips!
  Har själv precis startat en blogg där jag skriver inlägg om feminism, livet o allt där emellan!

  • Reply Stina 28 november, 2013 at 21:19

   Tack själv! Spännande, hoppas det går bra för dig nu och framöver :-)

 • Reply Alicia 3 januari, 2014 at 00:05

  Bra tips (: Tack

 • Reply 10 Tips för att få fler besökare till din blogg – Sara.PM 24 mars, 2014 at 00:08

  […] Håll hög kvalité på din inlägg – Google 2. Överleverera – Stina Markan 3. Skapa en facebooksida och sprid dina inlägg – Bloggportalen 4. Använd dig av tjänster […]

 • Reply Nicole 4 november, 2014 at 20:26

  Tack så mycket för tipsen!!! Jättebra tips. Kolla gärna min blogg: nicoletrollblogg.blogg.se

 • Reply Johanna - RosaBubbla.se 7 juli, 2015 at 01:06

  Tack för tipsen! Alltid bra med nya och gamla tankar att fundera över. =)

 • Reply Anna 23 oktober, 2015 at 13:38

  tusen tack för bra tips :)

 • Reply Kristina 8 februari, 2016 at 21:38

  Tack! Jättebra tips! Kämpar och försöker få till min blogg. ☺

  • Reply Stina 11 februari, 2016 at 13:31

   Hej Kristina,

   Din blogg ser jättefin ut! Stort lycka till på vägen, och tänk på att det är ett maraton och inte en 100-meters sprint :-)

   Kram Stina

 • Reply Katarina 15 november, 2017 at 00:40

  Tack för tipsen och en trevlig blogg, med många bra/intressanta inlägg :)

 • Leave a Reply

  %d bloggare gillar detta: