Allmänt

Åhlens City Göteborg fyller 40 år

ahlenscitygoteborg-40

I år fyller Åhlens City Göteborg hela 40 år! Den 27 mars 1974 slogs portarna upp till det alldeles nybyggda varuhuset i köpcentret Nordstan mitt i Göteborg.  Det var det tredje varuhuset i raden som öppnades och det första utanför Stockholm.

I går var jag inbjuden till pressfrukost tillsammans med en hel hög andra bloggare. Vi fick höra lite om historien (till exempel berättades att till nyöppningen 1974 så specialbeställdes det en röd ullmatta från England som skulle täcka hela butikens golv. Ludd från mattan satte sig under skorna på besökare som kom och handlade och sedan lämnade dem röda spår över hela staden. Detta blev såklart en stor snackis…) och om framtiden (bland annat om ett nytt kafekoncept som kommer till Göteborg någon gång under nästa år).

För att fira det här kommer alla kunder som handlar nu i helgen (7-9 mars) få 10% rabatt på hela köpet. Det kommer också finnas fina erbjudanden i butiken att ta del av. Dessutom kommer de klubbmedlemmar som precis som Åhlens fyller 40 år i mars få hela 40% rabatt på valfri vara!

Åhlens City Göteborg fyller 40 år
Gillar du inlägget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: